REKORDNA KOLIČINA

Uhićen slavonski poljoprivrednik: Umjesto industrijske konoplje uzgojio 868 kilograma prave

Vrijednost marihuane se cijeni po kvaliteti, a ona najkvalitetnija se može prodati i za 1000 eura po kilogramu
 Pu Osječko Baranjska/

Bizovački poljoprivrednik zlouporabio je odobrenje da se bavi proizvodnjom i preradom industrijske konoplje, a raskrinkali su ga djelatnici Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske nakon višetjednih izvida i provjera u suradnji s osječkim tužiteljstvom. Od posrnulog 40-godišnjeg poljoprivrednika su zaplijenili u konačnici, na njegovu imanju u Bizovcu, rekordnu količinu - čak 868 kilograma marihuane koju su temeljem sudskog naloga pronašli i oduzeli uz potvrdu o oduzimanju.

Istražitelji su ga na kraju kazneno prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i predali pritvorskom nadzorniku jer postoji osnovana sumnja da je od travnja 2020. pa do prekjučer, dakle 13. lipnja, na adresi prebivališta u Općini Bizovac zlouporabio odobrenje da se bavi proizvodnjom i preradom industrijske konoplje. Biljke je tretirao, sumnja se, kemijski i podizao tako razinu THC-a i uspio neovlašteno tim kemijanjem uzgojiti neutvrđenu, ali veću količinu biljaka marihuane. Inače postoje i drugi načini da se industrijska konoplja pretvori u onu zabranjenu, a uzgojene biljke je ilegalni proizvođač s početka priče marljivo potom prerađivao i pakirao za daljnju preprodaju.

Vrijednost marihuane se cijeni po kvaliteti, a ona najkvalitetnija se može prodati i za 1000 eura po kilogramu. Koliko je do sada na tom ilegalnom narko biznisu zaradio 40-godišnjak, nije poznato. No ono što je poznato je da će bez uzgojene marihuane trajno ostati jer će ista biti uništena po okončanju postupka, a ostat će i bez odobrenja za uzgoj industrijske konoplje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:13