ISTRAGA U TIJEKU

UHIĆEN TROJAC KOJI JE KRAO AUTOMOBILE PO ZAGREBU: Član bande bio je i stari policijski znanac, čovjek protiv kojeg se vodio maratonski postupak

Ilustracija
 Emica Elvedji / CROPIX

Zbog sumnji da su na području Zagreba krali automobile, koje bi zatim rastavljali i prodavali dijelove, policija je u suradnji Uskokom uhitila trojicu muškaraca protiv kojih je Uskok zatražio određivanje istražnoga zatvora.

Kako stoji u priopćenju Uskoka, oni su na temelju policijske prijave doniijeli rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana rođenih 1972., 1978. i 1992. godine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da su se trojica okrivljenika, u razdoblju od studenoga 2018. do srpnja 2019. godine, u Zagrebu, u cilju da se materijalno okoriste, dogovorili da će prvookrivljeni i drugookrivljeni otuđivati motorna vozila koja će potom dovoziti i sakrivati u garaži u Zagrebu koja je u posjedu trećeokrivljenog, nakon čega će zajedno s njim vozila rastavljati, a demontirane dijelove prodavati i tako ostvariti protupravnu imovinsku korist. U navedenom periodu, u skladu s dogovorom, otuđili su četiri vozila, od kojih je jedno pronađeno i vraćeno vlasniku.

Na opisani način su si pribavili nepripadnu imovinsku korist u ukupnoj vrijednosti svih otuđenih vozila od oko 335.000 kuna.

Kako neslužbeno doznajemo među osumnjičenima je Roland Kveštak (1972.), inače osoba koja se do sada u više navrata povezivala s krađama automobila i protiv kojega su se godinama zbog toga vodili sudski postupci. Nakon maratonskoga postupka od skoro čitavoga desetljeća, Kveštak je krajem prošle godine na zagrebačkom Županijskom sudu bio osuđen na tri godine zatvora, također zbog organiziranja grupe koja se bavila krađama automobila.

Nakon skoro deset godina sudovanja Kveštak je pred sudskim vijećem priznao djela, a radilo se o krađama iz 2008. Također je rekao kako mu je žao zbog počinjenog, da se kaje, te da nakon ovih djela više nije dolazio u sukob sa zakonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:02