PRIVEDENI OSUMNJIČENI

Uhićen trojac koji je pljačkao turiste u Istri: Provaljivali su u apartmane i krali kartice, novac, nakit...

Njihov “pohod” počeo je 31. srpnja navečer kada su 52-godišnjoj državljanki Srbije otuđili novčanik iz ruksaka

Policija/Ilustracija

 Niksa Stipaničev/ilustracija/cropix/

Istarska policija uhitila je trojicu muškaraca koji su u razdoblju od dva dana počinili nekoliko kaznenih djela krađe i prijevare na štetu turista. Istragom je utvrđeno kako se radi o dvojici državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 46 i 37 godina s kojima je surađivao i 50-godišnji hrvatski državljanin.

Njihov “pohod” počeo je 31. srpnja navečer kada su 52-godišnjoj državljanki Srbije otuđili novčanik iz ruksaka, dok je bila u trgovini u Ulici Sergijevaca u Puli. Zbog toga je ostala bez manjeg novčanog iznosa, osobnih dokumenata i bankovnih kartica, kojima su počinitelji ubrzo u nekoliko navrata s bankomata podignuli novac. Oštećena je za više tisuća kuna.

Par dana kasnije, 2. kolovoza ponovo su krenuli u akciju. Tijekom noći su u Novigradu kroz otvorena balkonska vrata ušli u apartman u kojem je spavala 62-godišnja slovenska državljanka. Uzeli su joj torbicu s novcima, dokumentima, bankovnim karticama i nakitom. Zatim su otišli iz apartmana u Slavonskoj ulici i uputili se do Umaga gdje su ukradenim bankovnim karticama podizali novac, ali kasnije su ga podigli i na bankomatu na Obali maršala Tita u Opatiji. Slovenska državljanka oštećena je za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Iste noći su ponovo kroz otvorena vrata ušli u apartman u Ulici Drage Gervaisa, također u Novigradu. U prizemlju su spavale dvije češke državljanke u dobi od 57 i 41 godinu od kojih su otuđili torbicu s novcem i oštetili ih za više tisuća kuna.

Osim što su se ušuljali u dva apartmana, osumnjičeni su iste noći provalili i u BMW austrijskih registracija koji je bio parkiran na benzinskoj postaji u Pršurićima kod Višnjana, ali iz njega ništa nisu otuđili.

Već istu večer su ih zaustavili i uhitili djelatnici Policijske postaje Opatija, a zatim predali umaškim policajcima, koji su započeli istragu.

Jučer su u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a sumnjiči ih se da su počinili sedam kaznenih djela od kojih su tri teške krađe, dvije računalne prijevare, kao i krađu i prijevaru. Navedena kaznena djela počinili su na umaškom, porečkom i pulskom području, dok su jedno počinili i na području susjedne PU primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 21:57