2,89 PROMILA

Uhićen vozač (49): Izazvao nesreću mrtav pijan i bez vozačke, prijeti mu kazna od 47.000 kuna

Nakon prometne nesreće se udaljio s mjesta događaja, a vozaču oštećenog vozila nije ostavio svoje podatke
Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Osječko-baranjska policija u Đakovu je uhitila 49-godišnjeg vozača koji je skrivio prometnu nesreću s 2,89 promila alkohola u krvi, upravljajući vozilom u vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, izvijestila je policija u srijedu.

U Dravskoj ulici u Đakovu 49-godišnji vozač iz Trnave u utorak je prilikom mimoilaženja osobnim automobilom prešao na suprotni kolnički trak te udario osvrtnim ogledalom u drugo vozilo, vlasništvo 45-godišnjaka iz Đakova. Nakon prometne nesreće 49-godišnjak se udaljio s mjesta događaja, a vozaču oštećenog vozila nije ostavio svoje podatke.

Vozač je pronađen i uhićen, a nakon što mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2,89 grama promila određen mu je smještaj u posebnoj prostoriji sve do prestanka djelovanja opojnog sredstva, navodi policija.

Policija je također utvrdila da je 49-godišnjak upravljao automobilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, isteklo važenje prometne dozvole te da nije sklopio ugovor o osiguranju vozila.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 47.700 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima "B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca i 9 negativnih prekršajnih bodova, ističu u osječko-baranjskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:02