OČEVID ZAVRŠEN

UHIĆEN VOZAČ KOJI JE KAMIONOM POKOSIO DVIJE DJEVOJČICE 'Naše pravo je zadržati ga 24 sata, a nakon toga ćemo predati pritvorskom nadzorniku'

 
 Damir Krajač / CROPIX

U petak oko 17 sati uhićen je vozač kamiona koji je naletio na grupu ljudi te izazvao smrt dvije djevojčice na odmaralištu Sjever kod Starog Grabovca na autocesti A3.

Pomoćnik načelnika PP Kutina, Žarko Stojisavljević, za RTL je kazao kako se vozač nalazi u prostorijama prometne policije Kutina gdje se provodi ispitivanje.

- Naše pravo je zadržati ga 24 sata, a nakon toga ćemo predati pritvorskom nadzorniku. Tijekom očevida izvršeno je alkotestiranje, test je pokazao kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola - rekao je Stojisavljević za RTL.

Dodao je i kako je očevid završen, no u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se pokušati utvrditi uzroci ove nesreće.

Do nesreće je došlo u 9.45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca kada je vozač kamiona iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, a potom nastavio kretanje benzinskom postajom i na odmorištu naletio na pješake.

U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju. U nesreći su ozlijeđene i dvije ozlijeđene mlađe žene koje nisu bile s grupom učenika, već su na odmorištu izašle iz drugog vozila.

Policija je ranije izvijestila da su dvije ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su medijima potvrdili da liječe dvije žene u dvadesetim godinama koje imaju teške ozljede. Jedna od ozlijeđenih nalazi se u šok sobi, dok je druga van životne opasnosti.

Nesreća se dogodila kada je kamion bez kočenja ušao u odmorište u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici. Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, no točan uzrok nesreće bit će poznat nakon očevida.

FOTOGALERIJA: Teška nesreća na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca

Zbog pogibije dviju učenica dan žalosti u Osječko-baranjskoj županiji

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić proglasio je ponedjeljak 10. lipnja danom žalosti u toj županiji, zbog teške prometne nesreće na autocesti kod Novske u kojoj su smrtno stradale dvije učenice osnovne škole "Dalj".

Izrazivši iskrenu sućut i suosjećanje s obiteljima tragično preminulih učenica, župan Anušić u priopćenju je poručio kako su "nenadoknadive i neizrecive posljedice, kao i bol koju je izazvao ovaj tragični događa. Svima, osobito obiteljima i prijateljima stradalih učenica, bit će potrebno puno snage i vjere u nošenju s ovom tragedijom".

U kontaktu s ravnateljem škole i resornim službama Ministarstva znanosti i obrazovanja uključili smo se u pružanje potrebne pomoći i potpore učenicima i djelatnicima Osnovne škole Dalj, kao i roditeljima učenika, ističe se u priopćenju.

U priopćenju se pojašnjava i kako se dan žalosti označava obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost prilagodit će svoje programe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 15:53