JEZIVI E-MAIL

Uhićen zbog prijetnji koje je slao Berošu: ‘Bacit ću pet molotovljevih koktela na KBC Rebro!‘

39-godišnji Siščanin S. P. poslao je prijetnje 5. prosinca ove godine na službeni e-mail kabineta ministra u Ministarstvu zdravstva
KBC Rebro, arhiva
 Ranko Šuvar/Cropix

"Bacit ću pet molotovljevih koktela na KBC Rebro, nakon toga ću ubiti sebe. Svi ste vi šu*pci... meni je potreban sanitetski prijevoz od mjesta prebivališta do bolnice Rebro i nazad radi odlaska na tretmane akupunkture. Invalid sam 3. i 4. stupnja... " - samo je dio sadržaja e-maila prepunog gorčine, koji je 39-godišnji Siščanin S. P. poslao 5. prosinca ove godine na službeni e-mail kabineta ministra u Ministarstvu zdravstva.

Nije dugo trebalo da mu, zbog pisma vapaja u kojem je iskazao nezadovoljstvo cijelim zdravstvenim sustavom i koje je ujedno sadržavalo i cijeli niz uvreda te prijetnji, na adresu stanovanja na području Siska dođe policija kojoj je pristigle prijetnje prijavilo Ministarstvo.

Uhitili su ga i priveli na kriminalističku obradu nakon koje je predan pritvorskom nadzorniku.

Nakon što ga je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku jučer ispitalo, sudac istrage sisačkoga Županijskog suda pustio ga je da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode. Pritom mu je izrekao obvezatnu mjeru javljanja u policijsku postaju svakog prvog i trećeg ponedjeljka u mjesecu.

Kako doznajemo, u pretresu njegova doma gdje stanuje, policija nije pronašla ništa što bi upućivalo na možebitno ostvarenje svojih prijetnji. Na odluku o njegovu puštanju na slobodu sisačko je tužiteljstvo najavilo žalbu jer su za njega tražili pritvor.

To je samo jedna u nizu kaznenih prijava podnesenih protiv građana diljem zemlje koji su u posljednjih nekoliko mjeseci izrazili svoje nezadovoljstvo odlukama Stožera civilne zaštite, ali i radom bolničkog sustava čiji djelatnici ulažu nadljudske napore u borbi protiv covida-19, no, nažalost zbog korona krize, drukčiji je režim rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:34