AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Uhićena 21 osoba, doznajemo tko im je bio navodni vođa: ‘Bio je optužen u poznatom slučaju‘

Tijekom jutra na području Policijske uprave zagrebačke uhićena je 21 osoba, a u akciji sudjeluje 75 policijskih službenika

Ilustracije, policijsko vozilo

 Tomislav Kristo/Cropix

U sklopu najnovije akcije policije i Uskoka jutros je na širem zagrebačkom području, zbog sumnji u počinjenje niza prevara s nekretninama, uhićena 21 osoba.

Najveći dio uhićenja, kako neslužbeno doznajemo, obavljen je u ranojutarnjim satima na području Zagreba, a osumnjičenike se tereti da su prevare počinili u sklopu zločinačkoga udruženja, zbog čega je predmet u nadležnosti Uskoka.

Akciju su zajedno planirali policajci iz Službe općega kriminaliteta PU zagrebačke te Uskoka, a kako neslužbeno doznajemo, kao prvookrivljeni u čitavom slučaju, odnosno navodni vođa zločinačkoga udruženja, osumnjičen je Krešo Matić (65) kojemu ovo nije prvi puta da je osumnjičen za prevare sa stanovima.

Matić je naime prije više od deset godina bio optužen u poznatom slučaju nekretninskih prevara zajedno s Jagodom Blum. Nakon održanoga suđenja Blum je 2013. bila nepravomoćno osuđena na 9 godina zatvora dok je Matić dobio 4 godine i 10 mjeseci zatvora.

Prema presudi Katić je bio osoba koja je za Jagodu Blum pribavljala podatke o nekretninama koje su kasnije fiktivno prodavali građanima te im na prevaru uzimali novac.

PUZ: U tijeku je provođenje dokaznih radnji na više lokacija

O uhićenjima se tijekom poslijepodneva oglasila i Policijska uprava zagrebačka.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode finalizaciju kriminalističkog istraživanja usmjerenog na više osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevara s nekretninama u sastavu zločinačkog udruženja.

Tijekom jutra na području Policijske uprave zagrebačke uhićena je 21 osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje, a u akciji sudjeluje 75 policijskih službenika. Također, na širem zagrebačkom području je u tijeku provođenje dokaznih radnji, na više lokacija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku te će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", priopćeno je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:47