SULUDA PREVARA

Uhićena djevojka (24) u Zagrebu, na Britancu obmanula ženu: ‘Skinula joj uroke‘ i uzela 150.000 kuna!

U toj ‘operaciji‘ osumnjičena nije bila sama te kriminalisti za drugom osobom još uvijek tragaju...

Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/CROPIX

Tri i pol mjeseca nakon što je u pola bijela dana poput strvinara oblijetala 53-godišnju Zagrepčanku obmanjujući ju da su na nju bačeni uroci te da će joj ih skinuti za 80.000 kuna, lisice na ruke zagrebačka policija je stavila 24-godišnjoj djevojci.

U toj suludoj prijevari, prema dostupnim informacijama, osumnjičena nije bila sama te kriminalisti za tom drugom osobom još uvijek tragaju.

A sve je krenulo 9. rujna oko 14 sati kada se 24-godišnjakinja s pomagačem dovezla autom u zonu zagrebačkog Britanca gdje su presreli 53-godišnju metu o kojoj su prethodno, na neutvrđeni način, pribavile informacije o njezinoj obiteljskoj situaciji i zdravstvenom stanju.

Kroz razgovor je, tako, varalica zadobila povjerenje naivne žene pa joj je predočila da su na nju bačeni uroci.

- Vjerujući priči osumnjičenih da će joj pomoći u rješavanju uroka odnosno da će ih „skinuti“ s oštećene, 53-godišnjakinja ih je odvela do svog doma i tamo im predala oko 80.000 kuna. U namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi osumnjičene niti tada nisu odustale već su oštećenu uvjerile kako navedeni iznos nije dostatan da učine obećano pa im je ona predala i svoj nakit te je s bankomata podigla još novca kojeg im je također predala, a one su se potom zajedno udaljile s mjesta događaja - kažu iz PU zagrebačke navodeći da je ukupna materijalna šteta na kraju dosegla iznos od 150 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:43