NA PODRUČJU ĐURĐEVCA

UHIĆENA DVOJICA 17-GODIŠNJAKA Obojica su prodavali i omogućavali konzumaciju marihuane djeci

Ilustracija
 Tomislav Krišto / CROPIX

Dvojica maloljetnika u dobi od 17 godina sa šireg područja Đurđevca osumnjičena su da su prodavali marihuanu djeci. Protiv njih je podnesen prijedlog za izricanje odgojnih mjera.

Državno odvjetništvo je, nakon provedenog pripremnog postupka, podnijelo nadležnom sudu prijedlog za izricanje odgojnih mjera prema dvojici 17-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga.

Istragom je utvrđeno da je jedan od okrivljenih maloljetnika u listopadu prošle godine u Đurđevcu nabavio određenu količinu marihuane radi daljnje preprodaje. Prije toga marihuanom je ponudio sedmero djece koji su tu drogu i konzumirali, a nabavljenu drogu ponudio je na prodaju jednom djetetu.

Drugi okrivljeni maloljetnik je tijekom rujna prošle godine na području Đurđevca i Kloštra Podravskog u više navrata, za novčanu nagradu, posredovao u kupnji marihuane za djecu, a početkom listopada omogućio je u svojoj kući u Molvama da dvoje djece konzumira marihuanu koju je dao na konzumaciju i dvjema punoljetnim osobama. Protiv obojice okrivljenih maloljetnika predloženo je izricanje odgojnih mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:34