STARA GRADIŠKA

Uhićena dvojica vozača: Iz BiH su htjeli prokrijumčariti sedam državljana Turske

Predanim radom na granici je tako prekinuto krijumčarenje ukupno sedam stranih državljana te im slijedi postupak sukladno Zakonu

Ilustrativna fotografija, granični prijelaz Stara Gradiška

 Denis Lovrovic/Afp

Sasvim opravdano bačene su sumnje na sadržaj osobnog vozila slovenskih nacionalnih oznaka kojim se jučer popodne na granični prijelaz Stara Gradiška dovezao 23-godišnji mladić iz Hrvatske. Policajci i carinici su u duplom dnu automobila, u vrlo skučenom prostoru, pronašli dva državljana Turske.

S odmakom od nekoliko sati, pak, na granični prijelaz Svilaj u teretnjaku BiH oznaka s prikolicom dovezao se 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. I u njegovom slučaju carinici i policajci su posumnjali da krijumčari osobe pa su ga izdvojili i temeljito pregledali. U teretu metalnih konstrukcija koje je prevozio, otkriveno je skrivenih pet državljana Turske.

Predanim radom na granici je tako prekinuto krijumčarenje ukupno sedam stranih državljana te im slijedi postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Što se tiče, pak, dvojice posrnulih vozača koji su iz Bosne krijumčarili Turke, policija je utvrdila kroz kriminalističko istraživanje da su sukladno prethodnim dogovorima s nepoznatim osobama iz koristoljublja pomogli stranim državljanima u protuzakonitom ulasku u Hrvatsku. Obojica su zaradila kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:10