POKUPILA PJEŠAKINJU

Uhićena šefica iz HAMAG BICRO-a i ranije je imala posla s policijom, ali je tužiteljstvo odustalo od progona

Na suđenju je došlo do preokreta jer se prometni vještak očitovao da je nesreća u opisanoj situaciji bila neizbježna

Magdalena Dovečer

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Kad su policajci 21. rujna, po nalogu Europskog tužiteljstva, uhitili Magdalenu Dovečer (36), voditeljicu iz državne agencije HAMAG-BICRO, zbog sumnje na namještanje milijunskog natječaja rođaku, nije to bilo prvi put da ima posla s policijom, a potom i s tužiteljstvom.

Kako doznajemo, prije nekoliko godina, kada je, prema vlastitim navodima, radila u Ministarstvu gospodarstva, završila je na optuženičkoj klupi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu zbog prometne nesreće u strogom centru Zagreba, u kojoj je autom udarila pješakinju J. T. na pješačkom prijelazu.

Riječ je o nesreći od 14. travnja 2017., kada se Dovečer oko 13:55 sati vozila VW Passatom po Vlaškoj ulici. Tužiteljstvo je u podignutoj optužnici smatralo da vozilom nije upravljala s osobitim oprezom. Od naleta je pješakinji pukla potkoljenica, a Općinski kazneni sud je izdao kazneni nalog prema kojem je Dovečer, zbog nesreće iz nehaja, osuđena na šest mjeseci uvjetno. No, uložila je prigovor na tu presudu, nakon čega joj se sudilo te je na suđenju došlo do preokreta jer se prometni vještak očitovao da je nesreća u opisanoj situaciji bila neizbježna. Stoga je tužiteljstvo odustalo od daljnjeg kaznenog progona.

- Vozila sam se Vlaškom 30 km/h te sam prošla Iblerov trg, a neposredno prije pješačkog na njemu nije bilo nikoga. Prošla sam zeleno svjetlo na semaforu i u trenutku kad sam prvim dijelom auta prošla po zebri, čula sam tup udarac. Bio je Veliki petak i velika gužva, svi su čekali da se upali zeleno, a zašto je ona krenula, ne znam - branila se Dovečer zaključivši da je pješakinja krenula na crveno svjetlo na semaforu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:33