‘MALO SAM POPILA...‘

Uhićena teta iz vrtića koja je muža htjela ugristi za vrat, a onda napala zagrebačke policajce: ‘Go*no muslimansko!‘

‘Go*na jedna nesposobna, imao si loše ocjene u školi pa si policajac!‘, siktala je uvrede na policiju

Uhićenje/ Ilustracija

 Cropix

Vrtićka odgojiteljica uhićena je nakon što je fizički napala muža u prisutnosti malodobnog djeteta, piše Danica.hr.

Prema presudi, Hana (35) je lani u prosincu oko 19.30 sati “počinila psihičko i fizičko nasilje u obitelji prema svom suprugu u nazočnosti maloljetnog djeteta.

“Supruga je vrijeđala riječima: ‘Muslimansko go*no, je*em ti oca i majku’! Bacala je stvari po stanu i fizički nasrnula na njega pritom ga obujmivši rukama i pokušavši ugristi za vrat. To je kod njega izazvalo osjećaj straha i uznemirenost, kao i povredu dostojanstva.

Kasnije, za vrijeme boravka u službenim prostorijama policije u Zagrebu, vrijeđala je policijske službenike riječima: ‘Go*na jedna nesposobna, je*em vam mater nesposobnu, koja vam je pi*ka materina, kurvo, nadobudan si, imao si loše ocjene u školi pa si policajac!‘

Time je počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, naglasila je sutkinja u ovotjednoj presudi.

Hana je priznala baš sve što joj je policija u prijavi stavila na teret.

“Te zgode sam malo popila, što inače ne radim. Ne znam šta mi se desilo, ali reagirala sam potpuno neprimjereno. Zbog toga se iskreno kajem i obećavam da više neću ponoviti ovakve prekršaje”, rekla je vrtićka teta Hana na sudu.

Iste je večeri, nakon poziva uplašenog muža, Hana u 23.15 sati “smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a vidljivo je i da je okrivljenici izmjerena količina alkohola od 0.92 promila“.

Sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila s 20 dana uvjetnog zatvora od kojih se odbijaju dva dana provedena u policijskom pritvoru. Mora platiti i 300 eura novčane kazne. Presuda je nepravomoćna.

“Navedena kazna izrečena je imajući u vidu osobne i materijalne prilike okrivljenice, cijeneći kao olakotnu okolnost iskreno priznanje prekršaja i njezinu dosadašnju nekažnjavanost te izraženo kajanje, dok otegotnih okolnosti sud nije našao”, naglasila je sutkinja u presudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 02:40