AKCIJA POLICIJE I USKOK-a

Uhićene četiri osobe, Tomašević potvrdio: ‘Među njima je i šef hitnih intervencija u GSKG-u‘

Riječ je o navodnom gospodarskom kriminalu u vezi s GSKG-om, tvrtkom za upravljanjem stambenim objektima u vlasništvu ZG holdinga
Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo
 Srdjan Vrancic/Cropix

Kriminalisti iz Policijskoga nacionalnoga Uskoka (PNUSKOK) jutros su u koordinaciji s Uskokom, na području Zagreba uhitili više osoba zbog sumnji na gospodarski kriminal povezan s Gradskim stambeno-​komunalno gospodarstvom (GSKG), tvrtkom za upravljanjem stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkoga holdinga.

U tijeku su pretrage stanova osumnjičenika od kojih je jedan zaposlenik GSKG-a, dok su druge osobe privatni poduzetnici te direktori tvrtki koje su poslovale s GSKG-om. GSKG je vodeći upravitelj stambenih zgrada u Zagrebu i Hrvatskoj, a prema podacima s njihove web stranice održavaju i upravljaju s oko 173.000 prostora, ukupne površine preko 10.000.000 m2.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je na press konferenciji i da je među uhićenima voditelj hitnih intervencija u GSKG-u. Na upit novinara odogovrio je da ne zna ništa o razlozima uhićenja.

image
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Srdjan Vrancic/Cropix

- Ne znam je li riječ kriminalu vezanom za obnovu nakon potresa. Ako se radi o tome to je dno dna, ali vjerujem da će se to brzo, rekao je.

DORH je u priopćenju potvrdio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se u odnosu na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv gospodarstva. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, navodi se u priopćenju.

image
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Srdjan Vrancic/Cropix

MUP: U Zagrebu uhićene četiri osobe

Ravnateljstvo policije je priopćilo da su u završnoj fazi kriminalističkog istraživanja tijekom uhićene četiri osobe koje će biti predane pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva. Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u, poručili su iz policije u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 07:58