PALA MASKIRANA BANDA

Uhićene maškare odjevene u Harry Pottera odgovorne za niz razbojništava: Ukrali i Rolex sinu poduzetnika

Banda na čelu sa 19-godišnjim M.M. ukupno se okoristila za 39 tisuća kuna

ZAGREB - Četvoricu kradljivaca od kojih su trojica maloljetni stigla je ruka pravde samo dan nakon što su ukrali skupocjeni Rolexov sat i Iphone 'četvorku' maloljetnom sinu velikogoričkog poduzetnika, no osim tog plijena 'teškog' 35 tisuća kuna, odgovorni su za još nekoliko razbojništava koje su odradili maskirani u mladog čarobnjaka Harry Pottera i s nožem u ruci. Mlada banda na čelu sa 19-godišnjim M.M. ukupno se okoristila za 39 tisuća kuna, a tijekom obrade policija je pronašla tek dio ukradenih stvari među kojima je i Rolex. Po dovršetku obrade privedeni su pritvorskom nadzorniku a protiv njih je podneseno posebno izvješće velikogoričkom nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako doznajemo, uigrana ekipa u kojoj su osim 19-godišnjaka, aktivno sudjelovala još dva 17-godišnjaka J.M. i J.R. te jednu godinu mlađi I.M. operirala je na području Velike Gorice od 20.veljače do 25.svibnja. Startali su 20.veljače obučeni u maškare kada su pokucali na vrata obiteljske kuće 69-godišnje V.F.I. Misleći da pred sobom doista ima fašničke 'čarobnjake', vremešna je žena posegnula za poklončićima, no M.M., J.M. i I.M. ušuljali su se za ženom u njezin dom te ugasili svjetlo i tražili od nje zlatninu i novac. No kako nije imala ništa konkretno, poslužili su se sa 1300 kuna koje je još imala. Neposredno prije bijega, 69-godišnjakinju su zatvorili u toalet i pobjegli u nepoznato s plijenom koji su, potom, bratski podijelili.

Nakon gotovo tromjesečnog zatišja, 11. svibnja ponovno su krenuli u akciju te su u rano jutro na autobusnoj starici, I.M. i J.R. kao pravi ranoranioci, presreli 51-godišnju B.P. i zaprijetili joj nožem. U strahu za vlastiti život dala im je ogrlicu vrijednu oko 2500 kuna koju su oni uspjeli 'pretočiti' u novac u jednoj od otkupnih stanica.

Zadnja lopovska aktivnost, međutim, u dvorištu između dvije velikogoričke osnovne škole u Školskoj ulici u petak iza 23 sata navečer stajala ih je uhićenja kada su 16-godišnjem Krešimiru C. ukrali, ni manji ni više nego skupocjeni Rolex te Iphone 4 i torbicu sa nešto novca. Iako su imali fantomke na glavama, svejedno su locirani, a pokradenom srednjoškolcu, kojeg su i tukli jer se opirao i odbijao suradnju, liječnička pomoć zbog lakših ozljeda pružena je u velikogoričkom Domu zdravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 18:31