UHODANA ŠPRANCA

UHIĆENE SERIJSKE KRADLJIVICE Vrebale su starije ženske osobe po trgovačkim centrima u Velikoj Gorici

 Nikola Vilić / CROPIX

ZAGREB - Posjetitelji velikogoričkih trgovačkih centara Kaufland, Lidl, Billa i KTC mogu odahnuti jer je policija uhitila dvije kradljivice koje su, po uhodanoj špranci, iz torbica kupaca i trgovačkih kolica krale novčanike.

U relativno brzom roku policija je stavila lisice na ruke nerazdvojnim prijateljicama Fekriji R. (27) i Manueli Š. (18) te ih se dovodi u vezu sa ukupno pet krađa. Dvije dame s područja Sesveta su 29.studenog i 15.prosinca vrebale starije ženske osobe po trgovačkim centrima.

Pratile su ih u stopu dok su između polica odabirale tražene artikle. Upravo u tim trenucima nepažnje, dvije kradljivice su koristile situaciju i krale njihove trobice koje su bile odložene u trgovačkim kolicima ili, pak, u vrećicama. Iako su potom brzinom munje trčale napolje i bježale, ipak su uhićene. Policija je dignuta na noge.

Opis u svih pet slučajeva, a tome svjedoče i nadzorne kamere bio je isti. I Fekrija i Manuela visoke su oko 160 centimetara, crne bujne kose i smeđih očiju, a jedina razlika je da je Fekrija suhonjave građe dok je Manuela srednje.

Ukupna počinjena šteta je 3600 kuna, a nakon kriminalističke obrade uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, predane su u ruke pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:23