StoryEditor
UIGRANI LOPOVI

UHIĆENI DON VITO I NJEGOVA BANDA Tjednima su 'haračili' po Zagrebu, doznali smo kako im je policija stala na kraj

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

Sisački kuhar Renato G. (34), zagrebačka domaćica Mirela Č. O. (31), glinski pomoćni kuhar podebljeg dosjea Aleksandar N. (27), Zagrepčanin Vito M. (26) zvan Don Vito, automehaničar rodom iz BiH Danijel J. (29) te Zagrepčanin Drago I. (21) zvan Buco uigrana su ekipa koja je tjednima "haračila" po Zagrebu i krala parfeme.

Zagrebački policajci vrlo su brzo "glumce" s videonadzora parfumerija spojili sa stvarnim imenima i prezimenima osoba, od kojih su im neki vrlo dobro poznati otprije zbog krađa. Osim uhićene šestorke, sudeći prema istim snimkama, još dvoje iz parfemske bande ostalo je nepoznato.

Od 23. prosinca 2019. do 14. siječnja ove godine šesteročlana banda je iz trgovine DM na Britanskom trgu te iz parfumerija Douglas, od kojih su četiri puta okrali onu u Centru Cvjetni na Preradovićevu trgu, ukrali ukupno 69 skupocjenih parfema. Šteta? Ukupno 36.528 kuna.

Prvo su 23. prosinca 2019. "počistili" DM na Britancu, iz kojeg su ukrali 21 parfem - uglavnom sve dostupne mirise Bvlgarija, Guccija i Bossa. Sutradan su "navalili" na Douglas na Preradovićevu trgu, u Centru Cvjetni, gdje su s polica poskidali 17 parfema, uglavnom brendova Armani i YSL. Nakon kraće stanke 11. siječnja 2020. vratili su se u Douglas na Cvjetni, gdje su ukrali devet parfema, pa već 13. siječnja, kada su ukrali 17 Chanela. Renato G. sam je ukrao još pet mirisa Chanel Chance iz Douglasa u Ilici.

- S Vitom, Dragom, Danijelom i još jednom osobom, za koju mislim da je azilant, 23. prosinca prošle godine ušao sam u DM. Ja sam uzeo pet, šest parfema, a krali su i drugi. Prodavačica nas je vidjela. Pobjegli smo prema Glavnom, gdje smo parfeme prodali čovjeku koji ih kupuje za 400 kuna. Bio sam i 24. prosinca u Douglasu s Aleksandrom i Žutim te sam uzeo pet Chanela. Nitko nas od djelatnica nije pokušao zaustaviti - opravdavao se Renato G., tvrdeći da je na Glavnom kolodvoru svaki Chanel prodao za 150 kuna.

Posjet Douglasu nije skrivala ni Mirela Č. O., koja je ispričala, kako doznajemo, da je vrata parfumerije otvorila kako bi Renato mogao izaći te da se nije sukobila s prodavačicom, a kamoli ju gurnula.

- Renato je za ukradene parfeme dobio 600 kuna na placu. Ja novac dobila nisam, ali smo ga zajednički trošili - rekla je "čuvarica straže" Mirela Č. O.

Ne bi li umanjio sudjelovanje u krađi 13. siječnja u Douglasu, Aleksandar N. je priznao da je ukrao tri parfema, od kojih je svaki stajao 800 kuna, ali da je "tog dana bio jako pijan, pa nije bio svjestan što radi".

Drago I. tvrdi da se krađe parfema ne sjeća, kao ni detalja svojeg odlaska u DM, navodeći da je "ovisnik o opijatima te da je taj dan konzumirao marihuanu, amfetamin i udisao osvježivač zraka".

Vito M. i Danijel J. o kaznenom supstratu nisu imali što reći. Branili su se šutnjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2020 14:37