OBJAVILA POLICIJA

Uhićeni pljačkaš zlatarnice u Ilici osumnjičen za još 13 razbojništava

Osumnjičenik je u sedam navrata počinio razbojništvo u ljekarnama, u pet navrata u zlatarnicama te dva u trgovinama
Zlatarnica, ilustracija
 Ranko Suvar/Cropix

Nakon što je u srijedu ulovljen netom nakon oružane pljačke zlatarnice u Ilici, policija sumnja da je uhićeni 37-godišnjak od 23. studenog do 3. veljače počinio još 13 razbojništva u kojima se domogao plijena vrijednog preko milijun kuna.

Policija je detaljnijim kriminalističkim istraživanjem potvrdila sumnje da je 37-godišnjak unazad tri mjeseca na području centra, Črnomerca, Medveščaka, Trešnjevke, Trnja i Velike Gorice planirao 13 razbojništava, od kojih su dva ostala na pokušaju.

Osumnjičenik je u sedam navrata počinio razbojništvo u ljekarnama, u pet navrata u zlatarnicama te dva u trgovinama. Maskiran medicinskom maskom ulazio bi u objekte i raspitivao se o proizvodima, a zatim bi u pogodnom trenutku, uz verbalnu prijetnju ili uz prijetnju pištoljem, od zaposlenika uzimao nakit i novac, precizirala je zagrebačka policija.

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 1,2 milijuna kuna.

Osumnjičenik je uhićen u srijedu oko 10 sati na raskrižju Ulice Republike Austrije i Jagićeve ulice nedugo nakon što je zaprijetivši vatrenim oružjem opljačkao 44-godišnju zaposlenicu zlatarnice u obližnjoj Ilici. Sumnja da je upravo on mogući počinitelj potvrđena je pronalaskom sredstva izvršenja, kao i zlatnog nakita koji će policija vratiti zlatarnici, dodala je policija.

Nakon kriminalističkog istraživanja uhićeni je predan pritvorskom nadzorniku i prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:20