ŠTETA 45 TISUĆA KN

UHIĆENI SERIJSKI KRADLJIVCI BICIKALA Mjesecima su harali ulicama Zagreba

 Screenshot/YouTube

ZAGREB - Zagrebački vlasnici bicikala djelomično mogu odahnuti! Policija je stala na kraj dvojici lopova i otkupljivaču, a koji su svojim aktivnostima, svaki na svoj način, odgovorni za ukupno 18 krađa bicikala 'teških' nešto više od 45 tisuća kuna.

I dok su serijski kradljivci D.F. (25) i A.H. (28) prijavljeni za krađe i sprovedeni u ruke pritvorskom nadzorniku, 31-godišnji poduzetni otkupljivač A.M. zbog kaznenog djela prikrivanja, uz posebno izvješće prijavljen je redovnim putem.

Kako doznajemo, dvojica prijatelja 25-godišnji D.F. i tri godine stariji A.H. s prebivalištem u BiH odlučili su lopovlukom zaraditi džeparac. Prva akcija na području metropole odrađena je 31. svibnja.

Recidivisti su sa sobom ponijeli sredstvo za rad - kliješta za sječenje žice kojima su presijekli sigurnosnu sajlu. Ukrali su bicikl i odnijeli ga 31-godišnjem A.M. koji im je za njega dao 100 kuna.

Otkupljivač je bicikl prodao dalje za najmanje 500 kuna građaninu koji nije ni slutio da je bicikl ukraden.

U međuvremenu je lopovski dvojac nastavio dalje s krađama. Kralo se najviše na području centra grada, ali bilo ih je u svim porama grada jer je svaka prilika od njih učinila lopova.

Skidali su ih sa držača za bicikle, rasvjetnih stupova, stabala, a u jednom slučaju su ukrali bicikl koji je bio zavezan u prizemlju stambene zgrade za rešetke prozora.

Bicikloljupci su pričinili štetu od 45 tisuća kuna, a posljednja u nizu krađa bila je 3. studenoga.

Jesu li to sve krađe za koje su odgovorni, policija i dalje istražuje. No, mala je to utjeha za pokradene građane jer njihovih dvokotačnih ljubimaca i dalje nigdje nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:55