KORUPCIJSKA AFERA

Uhićeni sin bivšeg gradonačelnika Petrinje, počasni konzul Moldavije i ravnateljica bolnice u Popovači

Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojom je oštećena Neuropsihijatrijska bolnica

Policija, ilustracija

 /Ranko Šuvar/ Cropix

Uz ravnateljicu bolnice u Popovači Marinu Kovač u istom slučaju privedeni su, kako se neslužbeno doznaje, i počasni konzul Moldavije Emil Solenički te Darko Dumbović, sin bivšeg gradonačelnika Petrinje.

Solenički i Dumbović osumnjičeni su kao vlasnici tvrtki preko kojih je u postupcima javne nabave bolnica navodno oštećena za više od 100.000 eura.

​Policija je ne otkrivajući identitete izvijestila kako ravnateljicu bolnice (61) i njene suosumnjičenike u dobi od 42 i 56 godina tereti za više kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, poticanje na ta nedjelja, ali i utaju poreza ili carine.

​Oni su, kako stoji u priopćenju policije „kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojoj je oštećena javna ustanova“.

​Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske u prave sisačko-moslavačke, a kaznena je prijava podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, priopćila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 17:18