ZAJEDNO U DOBRU I...

UHIĆENI SPECIJALISTI ZA KRAĐE PO VIKENDICAMA Bračni par iz Kutine provalio u čaj 42 kuće

 Zvonimir Barišin / CROPIX

Kutinska policija uhitila je 39-godišnjeg muškarca B. K. i 43-godišnju ženu K. U. koji su od prosinca prošle do sredine rujna ove godine na širem području Kutine, području Popovače i Velike Ludine izveli 42 provale u vikend kuće.

Uhvaćeni su u policijskoj zasjedi u noći s 13. na 14. rujna nakon što su tijekom te noći provalili u pet vikendica, izvijestili su tiskovnoj konferenciji Luka Pešut, načelnik PU Sisačko-moslavačke i Predrag Fitnić, načelnik Policijske postaje Kutina.

– Ovaj par lopova s područja Kutine, koji žive u izvanbračnoj zajednici, iz vikendica je krao sve, od kuhala, inox bačvi, akumulatora, trimera, do alata i alkoholnog pića. Počinili su ukupnu materijalnu štetu od oko 130 tisuća kuna, dio ukradenih predmeta je nađen i bit će vraćen vlasnicima, rekao je načelnik Pešut.

Načelnik Policijske postaje Kutina, Predrag Fitnić dodao je kako su provalnici uhićeni u policijskoj zasjedi, noću, nakon što su provalili u pet vikendica.

U njihovu automobilu pronađene su ukradene stvari iz te akcije provala u vikendice, a pretragom njihove kuće, otkriveno je više ukradenih stvari iz ranijih provala, rekao je Fitnić.

Uhićeni par lopova predan je nakon temeljite istrage i obrade pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu za počinjenje ukupno 43 kaznena djela i to 42 provale i jednu krađu, a istražni sudac odredio im je 30 dana istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:35