LICE S TJERALICE

UHIĆENJE U MOSTARU Pao Radovan Štetić, pomagač Josipa Klemma! Izručit će ga Hrvatskoj...

 Goran Mehkek / CROPIX

MOSTAR - Radovan Štetić, za kojim je hrvatsko pravosuđe raspisalo međunarodnu tjeralicu na temelju presude izrečene zbog kaznenog djela prijevare, uhićen je u Bosni i Hercegovini i predan je Sudu BiH koji treba odlučiti o njegovu izručenju, potvrdila je glasnogovornica ovog suda Manuela Hodžić.

Naime, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom dana je objavila kako je u Mostaru jučer na temelju Interpolove tjeralice uhićena osoba s inicijalima R.Š., a iz Suda BiH potvrđeno je kako je riječ upravo o Štetiću.

Prema uobičajenoj proceduri na državnom sudu BiH bit će održano ekstradicijsko ročište kako bi se utvrdilo jesu li ispunjeni svi zakonski uvjeti za izručenje Hrvatskoj.

Dnevni avaz piše da je u Hercegovini uhićen "kralj prevara u Hrvatskoj".

On je uhapšen po međunarodnoj tjeralici koju je prije nekoliko mjeseci izdao Interpol u Zagrebu.

Štetić se sumnjiči da je pomogao Josipu Klemmu, direktoru i vlasniku tvrtke “Klemm security”, jedne od najvećih zaštitarskih tvrtki u Hrvatskoj. Riječ je o aferi teškoj 3,2 miljuna kuna.

On je mjesecima bio van dometa hrvatskog pravosuđa.

U priči o Klemmu, Štetić se sumnjiči da je pronalazio ljude koji su zatim osnivali razna trgovačka društva.

Tim trgovačkim društvima, odnosno ljudima koje je Štetić “postavio” na mjesta odgovornih osoba, "Klemm security" je potom isplaćivao novac za fiktivne usluge, a nakon što je novac bio isplaćen, Štetić ga je, kako se sumnja, podizao i vraćao Klemmu.

Da takav način poslovanja Štetiću nije stran, svjedoči i kazna od tri godine zatvora, koja mu je koncem prošle godine izrečena zbog optužbi da je ustrojio zločinačku grupu koja se bavila prijevarama i krivotvorenjem isprava.

Šteta u toj priči u kojoj je, osim Štetića, optuženo još 15-ak osoba također je bila tri milijuna kuna, piše Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 01:15