AKCIJA U SESVETAMA

Uhićeno 85 huligana: Dvije frakcije BBB-a krenule u obračun zbog ukradenih transparenata

Dvije frakcije BBB-a krenule u obračun zbog ukradenih transparenata. Dio njih bio je naoružan bokserima, teleskopskim palicama i drugim predmetima namijenjenim nanošenju ozljeda
 Nina Đurđević/Cropix

ZAGREB - Sukob dviju zaraćenih frakcija navijačke skupine BBB spriječile su jučer oko 17 sati u Sesvetama postrojbe interventne policije, a u munjevitoj akciji pohvatano je 85 navijača, od kojih je dio bio naoružan bokserima, teleskopskim palicama i drugim predmetima namijenjenim nanošenju ozljeda. Osmorica su uspjela pobjeći, a policija će operativnim radom doći do njihovih imena .

Ne priznaju bojkot

Obračun takozvanih Sovićevaca (skupina BBB-ovaca odana Zdravku Mamiću) i BBB-ovaca koji posljednjih mjeseci bojkotiraju utakmice Mamićev tražeći odlazak iz NK Dinama bio je zakazan za nedjelju predvečer, na parkiralištu u Sesvetama. Srećom, do tučnjave nije došlo zahvaljujući pravovremenoj reakciji Odjela osiguranja PU zagrebačke, čiji službenici intenzivno prate aktivnosti navijača.

Na inicijativu tog odjela Interventna jedinica i policajci PP Sesvete su oko 17 sati pod punom opremom za sprečavanje nereda okružili 90-tak “antimamićevaca”, koji su u strahu legli na tlo. Privedeni su bez primjene sile. Većina naoružanih odbacila je palice i boksere, no kod jednog dijela ti su “rekviziti” nađeni, te su noć proveli u policijskoj jedinici za zadržavnje, čekajući početak rada prekršajng suda.

Scena u kaosu

Sukob dviju frakcija eskalirao je prošlog tjedna, kada su “Sovićevcima” nestali transparenti koje su čuvali ispod južne tribine stadiona u Maksimiru. Time su “antimamićevci” htjeli spriječiti isticanje transparenata BBB-a dok traje bojkot većine pripadnika te navijačke skupine. David Marelj, analitičar navijačkih skupina, ocijenio je stanje na toj sceni kaotičnim.

- Ne zna se tko predvodi koju frakciju, a u samom BBB-u ima ih bezbroj. Slično je i kod navijača drugih klubova u Hrvatskoj. Sve manje se može govoriti o podjeli na navijače klubova, a sve više je to nalik na kaos u kojemu nema nikakve logike - zaključuje Marelj.

Tomislav Glušić, predsjednik kluba navijača BBB, sinoć je za Jutarnji list rekao kako ne zna da među BBB-ovcima postoje frakcije, a o neredima u Sesvetama saznao je iz medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:31