BEZ PUCNJAVE

UHVAĆEN JOŠ JEDAN KOMBI S IMIGRANTIMA Policija uočila sumnjivo vozilo na Knežiji, vozač se dao u bijeg, no nije daleko stigao

 
 Ranko Suvar / HANZA MEDIA

Dok policija još uvijek intenzivno traga za nepoznatim vozačem koji je u kombiju austrijskih nacionalnih oznaka prevozio 29 migranata iz Iraka i Afganistana, pa je policija pritom i zapucala te ranila dvoje djece obzirom da je vozač ignorirao čak tri policijske barikade kod Donjeg Lapca, u Zagrebu se dogodila slična scena, ali bez pucnjave.

Naime, u četvrtak oko 1,45 sati u Ulici Rudolfa Bičanića na zagrebačkoj Knežiji policajcima se sasvim opravdano učinio sumnjiv kombi Mercedes Vito njemačkih nacionalnih oznaka. Čim su vozač i suvozač uočili policajce, dali su se u bijeg, ali su odmah i uhvaćeni te dovedeni u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Privedeni krijumčar je 47-godišnji državljanin Srbije, a s njim u kombiju bilo je 11 državljana Afganistana.

Iz PU zagrebačke ističu da će "zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, 47-godišnjak nakon kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

"Obzirom na sitne noće sate dviju krijumčarskih akcija sa srijede na četvrtak, nije za isključiti da su ilegalci iz oba kombija "preuzeti" na istom punktu u Bosni odnosno Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. srpanj 2024 11:02