SULUDA VOŽNJA

Uhvaćen kod Kutine: Austrijanac u Porscheu autocestom jurio 244 kilometra na sat

Dugopolje, 170810.Prometni policajci Kristian Perisic (lijevo) i Tonci Pivic iz postaje Prometne policije Split svakodnevno nadziru promet na autoputu A1 od Dugopolja do Sibenika.Nadzor vrse pomocu vrlo brzog BMW automobila kojim presrecu vozace koji voze prebrzo pri cemu ih snimaju kamerom i naplacuju kaznu od 500 do nekoliko tisuca kuna ovisno o brzini.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

SISAK - Tijekom proteklog vikenda od prometni policajci iz Kutine su pojačano nadzirali promet vozila i vozača na dionici autoceste A3 koja je u njihovoj nadležnosti, te su tako u navedenom razdoblju, koristeći službeno vozilo tzv. presretač, kaznili četiri vozača koji su velikim brzinama upravljali osobnim vozilima, odnosno prekoračili najveću dopuštenu brzinu na autocesti za više od 50 kilometara na sat.

Rekorder vikenda je bio državljanin Austrije koji je u nedjelju, 4. rujna u 10.35 sati na 92-om kilometru južne kolničke trake kod Kutine, upravljao vozilom marke Porsche brzinom od 244 kilometra na sat.

Za ovaj prekršaj Austrijanac je kažnjen novčanom kaznom od 3 tisuće kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije u Hrvatskoj u trajanju od godinu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 13:55