SERIJSKI KRADLJIVAC

Uhvaćen lopov koji je na zagrebačkom kolodvoru krao ženama novčanike dok su vadile prtljagu iz autobusa

U nedjelju ga je jedna građanka uhvatila u pokušaju krađe novčanika iz njezine torbice!

Ilustracija

 Hernan Caputo/Alamy/Alamy/Profimedia/Hernan Caputo/alamy/alamy/profimedia

Lopov s Autobusnog kolodvora u Zagrebu koji je proteklih mjeseci potkradao starije putnice na peronima, konačno je u rukama policije! I to od nedjelje u 18.30 sati kada ga je jedna građanka uhvatila u pokušaju krađe novčanika iz njezine torbice!

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je otkrila da je 68-godišnji umirovljenik od proljeća ove godine počinio ukupno pet krađa i dvije računalne prijevare od kojih je jedna lopovska akcija ostala na pokušaju.

Prema ustaljenom scenariju, umirovljenik je 28. travnja oko 17.50 sati došetao do dolaznih perona autobusnog kolodvora. Nakon što je na peron došao autobus, a putnici su iz prtljažnog prostora počeli uzimati prtljagu, osumnjičeni je iskoristio gužvu i nepažnju 61-godišnjakinje te iz njene torbice koju je nosila preko ramena ukrao novčanik s dokumentima, novcem i bankovnim karticama. Potom je s njezinim stvarima otišao do bankomata u obližnjoj Trpimirovoj ulici te s računa pokradene žene, a zahvaljujući PIN-u koji je pronašao u novčaniku, podignuo novac. S još je jednog bankovnog računa oštećene pokušao podići novac, no u tome nije uspio te se dao u bijeg.

Kršitelj zakona bio je aktivan i 2. lipnja 15-ak minuta iza podneva kada je na kolodvoru, na istom peronu, prišao 67-godišnjoj gospođi u čiju je torbu zavukao ruku te joj ukrao novčanik s dokumentima i novcem.

- Nepažnju građanki na istom mjestu iskoristio je jednom prilikom i u studenome i još jednom u prosincu ove godine. Naime, 18. studenoga oko 12.40 sati njegova meta bila je imovina 65-godišnjakinje, a 9. prosinca u večernjim satima imovina 58-godišnjakinje. U oba je slučaja iskoristio nepažnju oštećenih te iz njihovih torbica otuđio novčanike s dokumentima i novcem, nakon čega se udaljio - kažu iz PU zagrebačke koja je protiv 68-godišnjeg džepara podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 22:58