RIJEŠEN NIZ PROVALA

Uhvaćen lopov koji je provalio u dom Domagoja Hajdukovića i pokrao zastupnika: Doznajemo o kome se radi

Navodno je osim Hajdukovićeva slučaja s njegovim uhićenjem riješeno ih još nekoliko provala

Domagoj Hajduković

 Damir Krajač/Cropix

Kad se dogodi provala u nečiji dom, najčešće vlasnici ne vjeruju u efikasnost policije da će njihov slučaj biti riješen, pogotovo ne brzo, a kamoli da će se ući u trag provalniku koji je unio nemir u njihova četiri zida.

Kako neslužbeno doznajemo, nakon nepuna dva mjeseca od provale u obiteljsku kuću saborskog zastupnika Socijaldemokrata Domagoja Hajdukovića, osječka je policija stavila lisice na ruke nepoželjnom gostu Hajdukovićevih.

Kako je tada Hajduković rekao za medije, u kući su mu stvari bile ispremetane, nešto je bilo otuđeno, no pritom, međutim, nije želio otkriti detalje kako ne bi otežao policiji posao.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad, kako doznajemo, 34-godišnjim Andrejem B., starim policijskim znancem za kojeg se može reći da je profesionalni provalnik. Navodno je osim Hajdukovićeva slučaja s njegovim uhićenjem riješeno ih još nekoliko provala.

Iz PU osječko-baranjske na naš upit o riješenoj seriji provala odgovorili su da su istraživanjem razriješili ukupno osam teških krađa provaljivanjem u ugostiteljske objekte i obiteljske kuće.

Prema utvrđenom, uhićeni mladić je unatrag tri mjeseca na području Osijeka provalio u dva ugostiteljska objekta i ukrao novčanike s novcem.

No tu nije stano nego je iskoristio i odsustvo vlasnika obiteljskih kuća provalivši u njih šest.

Iz domova je uglavnom krao novac, novčanike, kolekciju većeg broja starih papirnatih novčanica, veću količinu nakita, osobne dokumente, ručni sat, medicinski uređaj te ključeve.

Temeljem sudskog naloga Županijskog suda u Osijeku, jučer su u pretrazi doma i drugih prostorija kojima se koristi Andrej B. policajci pronašli, na radost pokradenih vlasnika, dio ukradenih predmeta koji potječu iz više provala.

Po dovršetku kriminalističke obrade stari policijski znanac Andrej B. je zaradio posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:25