ZAPALIO SUHU TRAVU

Uhvaćen piroman koji je jučer izazvao požar u okolici Knina. Palio je i krajem lipnja

Osumnjičeni je 23. srpnja u Modrinu selu, oko 4,30 sati ujutro, uz uporabu novina i upaljača namjerno izazvao požar

Gori suha trava, ilustracija

 Leonid Eremeychuk/Panthermedia/Profimedia/Leonid Eremeychuk/Panthermedia/Profimedia

Policijski službenici u Kninu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim muškarcem, zbog sumnje da je jučer namjerno izazvao požar u Modrinu selu nedaleko Kistanja, koji je, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, ugašen prije nego što se vatra proširila na šire područje.

Međutim, ipak je izgorjela površina od oko šest hektara.

Kako je izvijestila Policijska uprava šibensko kninska, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni "23. srpnja u Modrinu selu, oko 4,30 sati ujutro, uz uporabu novina i upaljača namjerno izazvao požar u blizini kuća na način da je zapalio suhu travu".

"Također je utvrđeno da je osumnjičeni 28. lipnja na istom području, također uz uporabu upaljača i novina, izazvao dva manja požara koja se nisu proširila, odmah su ugašeni te je izgorjelo oko 70 metara kvadratnih", priopćila je policija dodajući da je protiv osumnjičenoga podnesena kaznena prijava za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Osumnjičeni piroman predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:17