PAO SENJANIN

UHVAĆEN SERIJSKI PROVALNIK KOJI JE 'ZARADIO' SKORO POLA MILIJUNA KUNA Po kućama i vikendicama krao je satove, nakit, kanistre s gorivom, puške...

Suđenje, lisice, ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Policija je uhitila i kazneno prijavila Senjanina (42) kojega sumnjiči za čak 47 provala i krađa u kojima je od ljeta 2015. do prošlog mjeseca 'zaradio' najmanje 457.000 kuna.

Provalnik je otkriven u kriminalističkom istraživanju u koje se uključilo više policijskih postaja iz ličko-senjske i primorsko-goranske policijske uprave.

Osumnjičenik je uhićen te se kriminalističko istraživanje nastavlja, izvijestile su u srijedu policijske uprave iz Gospića i Rijeke, uz napomenu da je dio ukradenih predmeta pronađen i vraćen vlasnicima.

Policija je izvijestila da je rasvjetljavajući neka njegova nedjela utvrdila da je 2019. provaljivao u obiteljske kuće, vikendice i na gradilišta, gdje je ukrao ručni sat, nakit, mobitel, zračnu pušku, lovačku kameru, pikamer s radnog stroja, rasvjetna tijela kao i 1000 litara pogonskog goriva, te sa lugarnice lovačku kameru.

Tijekom provale u jednu trgovinu građevinskim materijalom navodno je otuđio brusilice, pile, čekić i 46 komada reznih ploča.

U 2015. je, primjerice, provalio je u automehaničarsku radionicu u Senju iz koje je otuđio elektrostarter za akumulator i novac, a potom i teretno vozilo koje je nakon što je iz njega otuđio razni automehaničarski alat ostavio na makadamskom putu.

U Žutoj Lokvi je 2016. provalio u jednu halu i ukrao kanistre s pogonskim gorivom i automobil koji je naknadno pronađen, doznaje se u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2020 17:17