NEVIĐENA DRSKOST

UHVATILI SMO KRADLJIVICE KOJE 'OPERIRAJU' U SRCU ZAGREBA! Dvije djevojke pokušale su iskoristiti nepažnju korejskih turista, ali plan im je propao

 
 Screenshot / Cropix video

Turisti u centru Zagreba omiljena su meta džeparoša koji u sekundi iskoriste nepažnju prolaznika dok gledaju znamenitosti, pa ih pokradu.

Tako je bilo i jučer oko 17.40 sati u srcu metropole, točnije na glavnom gradskom trgu uvijek prepunom ljudi kada su dvije kradljivice na očigled prolaznika, a što je zabilježio i fotoreporter Cropixa, turistima iz Koreje ukrali neke osobne stvari.

Sreća u nesreći je da su korejski turisti odmah reagirali te su shvatili da su meta kradljivica koje, pak, negiraju krivnju. Pokradeni par starijih Koreanaca je doslovno potrčao za odbjeglim kradljivicama po Radićevoj ulici te su preko Krvavog mosta stigli do Tkalčićeve gdje su lopovice sustigli i vratili ukradeno.

Iako su građani odmah alarmirali policiju, do dolaska policajaca nažalost djevojke su pobjegle u nepoznato te se za njima traga.

Screenshot / Cropix

- Djevojke koje su uhvatili građani, su koristile više jezika. Osim hrvatskih riječi s neobičnim naglaskom, pričale su međusobno i na drugim jezicima, a ni engleski im nije bio strani. One su na Trgu u gužvi prišle Korejcima. Jednog od njih su navodno trknule rukom i pritom brzo zavukle ruku u torbu. Ne znam što su ukrale, ali su se turisti uspaničili jer očito su im falile vrijedne stvari, a možda i dokumenti - kaže za Jutarnji list jedan svjedok događaja.

Screenshot / Cropix

Finalno zaustavljanje kradljivica prije nego što su opet uspjele pobjeći kao i njihovu obranu od optužbi da su zavlačile ruke u tuđu imovinu, snimio je naš fotoreporter Jutarnjeg lista.

Djevojke su se, uhvaćene na djelu, svim silama pokušavale izvući. Jedna je prilično uzrujano mlatarala rukama i vikala dok ju je turist držao i pokušavao pronaći dokaze krađe. Pokazivala je torbu i ponavljala da ništa nije ukrala i da slobodno pregledaju.

Screenshot / Cropix

- To je moje. To je moja torba. Ništa nisam radila, gospođo - ponavljala je.

Drugu je gospođa pokušavala okrenuti prema kameri da ju se snimi, a ona je uz preneražen izraz lica ponavljala ‘mama, mama’.

Screenshot / Cropix

I dok je prva vikala i turala im da pregledaju torbu, druga je klisnula, a turisti su zaključili da je ona odnijela i plijen.

Inače, na Praznik rada zbog krađe novčanika iz torbe 77-godišnje umirovljenice iz Velike Britanije uhićene su dvije kradljivice. One su turisticu presrele oko 14.40 sati u Kamenitoj ulici te su joj ukrale novčanik. Zanimljivo je, međutim, da ona to nije ni primijetila, već su ulični lopovluk uočili policajci u blizini koji su ih priveli.

Screenshot / Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:41