ZAVRŠILI IZA REŠETAKA

Uigrani par provaljivao u kuće i tvrtku, ukrali puške, pištolje, dronove, quadove... u vrijednosti od 137.000 eura!

Kradljivci stari 46 i 18 godina uhićeni u Senju i trenutno noće u gospićkom zatvoru, sumnjiči ih se za tri provalničke krađe

Ilustrativna fotografija

 Tomislav Kristo/Cropix

Znali su u kojim se kućama drži oružje, pa su u skladu s tim i krenuli u lopovske akcije. Funkcioniraju odlično kao par i imaju 46 i 18 godina. Uhićeni su na području Senja i trenutno se nalaze u odvojenim ćelijama zatvora u Gospiću nakon što im je sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Gospićko tužiteljstvo ih je ispitalo jer postoji osnovana sumnja da su odradili dvije teške krađe provaljivanjem, a stariji se suočio i sa prijavom za nedozvoljeno držanje oružja.

Ekipu se tereti da su, prema prethodnom dogovoru, 15. rujna prošle godine nasilno pomoću alata otvorili vrata jedne obiteljske kuće na području Gospića. Temeljito su sve ispreturali te uzeli novac, zlatni nakit i dvije optike. Sumnjali su da vrijednih stvari ima još, pa su obili i zaključani ormar za siguran smještaj oružja iz kojeg su uzeli pušku. Navedenom provalničkom akcijom oštetili su četveročlanu obitelj za 22 tisuće eura.

Potom su i prvih sati nove 2024. godine bili vrlo zaposleni. Otišli su u Kompolje, gdje su provalili u obiteljsku kuću 57-godišnjaka preko balkonskih vrata i otamo ukrali novac, srebrni i zlatni nakit, dron, pušku, dva pištolja s pripadajućim okvirima, oružje za omamljivanje životinja, noćnu optiku i neutvrđenu količinu streljiva. U tom su slučaju prisvojili predmete vrijedne 15.000 eura.

Nakon što im je policija ušla u trag, obavljene su pretrage njihovih domova te su kod 46-godišnjaka pronašli spremnik za automatsku pušku i 30 komada streljiva kalibra 7,62x39 mm.

S njihovim uhićenjem PU primorsko-goranska je riješila i slučaj iz lanjskog kolovoza, kada su provalili u dvorište tvrtke u Kraljevici i ukrali razne predmete, ali i dva quad motocikla, podvodni skuter, dron te motorističku i nautičku opremu. Šteta? Gotovo 100 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:09