POGODOVANJE U HAMAG-U

Ujak moćne međimurske HDZ-ovke priznao da mu je namjestila EU natječaj vrijedan 113.000 eura. Evo kakvu su kaznu dobili

Pajić je osuđen na osam mjeseci zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro

Magdalena Dovečer, Tihomir Pajić

 Cropix/

Danas je na Županijskom sudu u Zagrebu došlo do nagodbe Tihomira Pajića s europskim tužiteljstvom. On je priznao krivnju za pogodovanje kod EU natječaja, a ranije ove godine je isto priznala i njegova rođakinja Magdalena Dovečer, koja je tada u HAMAG-u bila na rukovodećoj poziciji. Pajić je osuđen na osam mjeseci zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro, piše N1.

Podsjetimo, ta je afera otkrivena prošle godine, a Pajić i njegova rođakinja Dovečer su uhićeni zbog sumnje u namještanje natječaja za europska sredstva u projektu ‘Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a‘.

Pajić je vlasnik grafičkog obrta, a u projektu se tražilo grafičko oblikovanje i izrada promotivnih materijala.

Dovečer je priznala da je ujaku namještala natječaj vrijedan oko 113 tisuća eura. Proglašena je krivom, a i njezina je kazna rad za opće dobro na 11 mjeseci. Također je izbačena iz HDZ-a, čija je članica do tada bila, a više ni ne radi u HAMAG-u, javlja N1.

Nakon što je ona odabrala ujakov obrt, ostali ponuditelji su se žalili pa je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila prvi odabir, no Dovečer je još jednom pokušala srediti posao za Tihomira Pajića. Naposljetku je natječaj ipak dobila druga tvrtka, a dvojac je završio u sudskom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 01:55