BORBA NIJE ZAVRŠENA

Ukinuta odluka koje je sprječavala izručenje braće Mamić, sudac će ponovno odlučivati!

Sudac istrage u odnosu na braću Mamić morat će donijeti novu odluku. Ovoga puta, bolje obrazloženu
Darko Krušlin, Zoran Vekić i Zdravko Mamić
 Ilustracija: Vesna Veselić

Borba za izručenjem braće Mamić još nije gotova! Naime, Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinilo je odluku sucu istrage da se protiv Zdravka i Zorana Mamića, koji je protiv njih u odsutnosti odbio odrediti istražni zatvor.

Kao što je poznato, određivanje tog istražnog zatvora protiv braće nužan je preduvjet za raspisivanje nove tjeralice te za traženjem izručenja sukladno odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH koji je stupio na snagu 2014. godine.

Sudac istrage u odnosu na braću Mamić morat će donijeti novu odluku. Ovoga puta, bolje obrazloženu.

U odnosu na ostale okrivljenike izvanraspravno vijeće je potvrdilo odluku suca istrage, što znači da sudac Darko Krušlin ostaje na slobodi, dok iza rešetaka ostaju njegov kolega Zvonko Vekić, te osječki poduzetnik Drago Tadić.

Treći osumnjičeni sudac Ante Kvesić, kojem je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a vezan je uz njegovu sudačku funkciju, nije se niti žalio budući da u trenutku kad rješenje o istražnom zatvoru postane pravomoćno, a što se upravo dogodilo, protiv njega se pokreće stegovni postupak te ga se udaljava sa sudačke funkcije.

Stoga više nema razloga za istražni zatvor pa će biti pušten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 08:19