FETIŠ NA NJEMAČKE TABLICE

Ukradenim vozilom skrivio nesreću, pa ga policija uhitila zbog niza kaznenih djela

Osim automobila, ukrao je i prijenosno računalo te torbu s novčanikom, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem

Ilustracija

 Borna Jaksic/Cropix

Da nije skrivio prometnu nesreću s ukradenim vozilom na autocesti A1 u 14:20 sati 14. travnja, pitanje je kad bi ga policija uhvatila. Ovako su, iako je pobjegao s mjesta nesreće, 26-godišnjeg kradljivca ipak uspjeli locirati u ličkoj šumi te privesti na kriminalističko istraživanje u Slavoniju i riješiti nekoliko kaznenih djela počinjenih na području Zagreba i Slavonskog Broda.

Provodeći obradu nad njim, policija iz Vrpolja je otkrila da je pod okriljem noći s 13. na 14. travnja iz jednog pansiona na području Slavonskog Broda, ukrao prijenosno računalo, ključ automobila a poslužio se i torbom s novčanikom, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Nakon toga je ključem uredno i u tišini otključao auto njemačkih oznaka s kojim se odvezao u noć.

Međutim, nije očekivao da je suradnja policija drugih Uprava itekako učinkovita jer su ga gospićki policajci, na osnovu prikupljenih informacija brodskih kolega, uhitili oko 15 sati 14. travnja. Bilo je to svega 40 minuta nakon što je tim istim autom, prije stjecanja prava na upravljanje, skrivio nesreću s materijalnom štetom i bez ozlijeđenih osoba nakon koje je preskočio zaštitnu ogradu autoceste i otrčao u šumu.

- Osim što je počinio gore navedeno kazneno djelo u Slavonskom Brodu, utvrđeno je da je osumnjičeni ukrao i drugi osobni automobil, također njemačkih oznaka, ali na području Zagreba. Taj je, pak, auto na radost vlasnika pronađen u Slavonskom Brodu na parkiralištu u Naselju Slavonija. Također je 26-godišnjak počinio i prekršaj iz Zakona o strancima te ne posjeduje putnu ispravu izdanu od nadležnog tijela - kažu iz brodsko-posavske policije.

Posrnulom kršitelju zakona, koji ima očiti fetiš na vozila njemačkih oznaka, sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je jednomjesečni istražni zatvor čije će dane odbrojavati u zatvoru u Požegi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 07:06