KAKVI ‘MAJSTORI‘

Ukrali automobil pa skrivili prometnu nesreću. Predahnuli par dana pa ukrali još jedan - i zabili se u stup...

Protiv osumnjičenih od kojih je jedan maloljetan, kaznene prijave idu redovnim putem, policija istraživanje nastavlja

Policija, ilustrativna fotografija 

 Sasa Buric/Cropix

Dvojica tek netom punoljetnih 18-godišnjaka i jedan maloljetnik odlučili su po ulasku u Novu godinu ući u "veličanstvenom" stilu i to s druge strane zakona. Na kraju im je umaška policija pomrsila planove, uhitila ih i kazneno ih prijavila za više krađa.

Naime, jedan od 18-godišnjaka je sa maloljetnikom prvih sati 2024. godine ukrao otključani automobil u Umagu. Ali s tim vozilom nisu daleko stigli jer su skrivili prometnu nesreću u naselju Jeci prouzročivši 53-godišnjakinji, vlasnici auta, nekoliko tisuća eura materijalne štete.

Nakon par dana predaha, pod okriljem noći sa 5. na 6. siječnja osumnjičeni mladići su ušli u dvorište kuće na području Finide. I tu su ‘nanjušili‘ otključano vozilo u kojem se ključ nalazio još u bravi pa su ga izvezli iz dvorišta i krenuli putem Babića. Ali i tamo su opet zapeli. Udarili su vozilom u metalni stup i pobjegli s mjesta događaja. Sa sobom su, međutim, odnijeli ključ auta, registracijske tablice i prijenosni zvučnik. Pokradeni 67-godišnji vlasnik, kojeg su oštetili za nekoliko tisuća eura, malo je reći da je ostao užasnut zbog svega.

- Iste noći na području Finide trojac je počinio još dvije krađe iz otključanih vozila. Na štetu 64-godišnjaka iz unutrašnjosti vozila otuđili su novčanik s osobnim dokumentima i sunčane naočale, a na štetu 41-godišnje talijanske državljanke bocu alkoholnog pića, otvarač za boce i 3D naočale - kažu iz PU istarske koja je protiv posrnulih mladića podnijela prijavu u redovnom postupku nadležnom državnom odvjetništvu.

Ali i dalje nastavljaju kriminalističko istraživaje jer vjeruju da su i prošle godine operirali s druge strane zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:38