PROPAO MU ‘POSAO‘

Ukrao traktor iz dvorišta zaprešićkog poduzeća pa ga zamijenio za skupocjeni BMW

Kriminalističko istraživanje provedeno je i nad još jednim osumnjičenikom starim 49 godina, koji je od osumnjičenog kradljivca otkupio traktor

Ilustracija

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Policija je uhitila 44-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je u lipnju ove godine ukrao traktor vrijedan 150.000 kuna. Kriminalističko istraživanje provedeno je i nad još jednim osumnjičenikom starim 49 godina, koji je od osumnjičenog kradljivca otkupio traktor, odnosno dao mu za njega svoj BMW X6.

Dok je 44-godišnjak kazneno prijavljen za tešku krađu i predan pritvorskom nadzorniku, njegov kompanjon je prijavljen za kazneno djelo prikrivanja te je nakon kriminalističkog istraživanja pušten da se brani sa slobode.

"Sumnja se da je 44-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi početkom lipnja 2022. godine u noćni satima, došao do ograđenog dvorišta trgovačkog društva iz Zaprešića na kojem je potom izrezao ogradu i ušao u isto. Po ulasku u krug poduzeća, osumnjičeni je došao do traktora marke Massey Ferguson s priključnim strojem zagrebačkih registarskih oznaka koji je također nasilno otvorio i stavio u pogon, a zatim je vozeći se traktorom pobjegao", izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Ukradeni traktor s priključnim strojem lopov je nakon nekog vremena dovezao na imanje u vlasništvu 49-godišnjaka na području Crne Drage gdje je "s ciljem onemogućavanja identifikacije vozila i stroja s istih uklonio sve identifikacijske oznake, a čemu je prisustvovao i 49-godišnjak".

Nakon toga je 49-godišnjak, iako je znao da su traktor i radni stroj pribavljeni kaznenim djelom, napominje policija, odlučio postupiti po njihovom prethodnom dogovoru te je 44-godišnjaku za ukradeni traktor s priključkom u zamjenu dao svoj osobni automobil marke BMW X6.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 150.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:19