VIŠNJAN

UKRAO VATROGASNO VOZILO PA NJIME IZAZVAO PROMETNU Policija traži lopova, vatrogasci ogorčeni: 'Ukrasti vozilo, skriviti nesreću i pobjeći? Ružno'

Ilustracija
 Boris Kovačev / Hanza Media

Tijekom održavanja Astrofesta u Tićnu kod Višnjana u noći 22. lipnja nepoznata je osoba ukrala službeno vatrogasno vozilo Mahindra u vlasništvu DVD-a Plamen iz Višnjana, a potom njime izazvao prometnu nesreću, napustio vozilo i pobjegao, piše Glas Istre. Policija je izvijestila da je nepoznata osoba oko 3.20 sati ušla u vozilo Mahindra pulskih oznaka, te ga s ključem stavila u pogon i krenula prema Višnjanu.

Tamo je, u Zagrebačkoj ulici, zbog neprilagođene brzine kretanja, pick up prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s automobilom Opel, pulske registarske oznake, kojim je upravljala 31-godišnja vozačica iz Poreča. Nakon što je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, vozač je napustio mjesto događaja, a potom je vozilo ostavio pored kolnika nedaleko mjesta prometne nesreće. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Od zapovjednika DVD-a Plamen Lućana Vorića Glas Istre doznaje da je te večeri sedam članova DVD-a bilo na protupožarnom osiguranju tradicionalnog paljenja krjesova na Astrofestu na kojem se svake godine okuplja velik broj ljudi.

- Ključevi su se nalazili u pretincu vozila. Kada je počela padati kiša naši su članovi krenuli skupljati stvari. Netko je očito dobro pratio situaciju i iskoristio je za krađu vozila. To što se kasnije dogodilo je vrlo ružno. Skriviti nesreću i pobjeći bez da se pomogne ljudima? To je najgore - veli Vorić i dodaje da šteta na vatrogasnom vozilu nije velika, ali da je nastala poprilična šteta na Opelu koju će podmiriti osiguranje DVD-a.

- Ni na kraj pameti mi ne bi bilo da će netko ukrasti službeno vozilo no, ubuduće ćemo, nakon ove krađe, zadužiti jednog od članova da stalno brine o vozilu, zaključio je Vorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:20