DRAMA U DOMU ZDRAVLJA

Umirovljenica sandalom lupala medicinsku sestru: ‘Samo sam joj pokušala objasniti da mora izaći‘

Umirovljenica je u ranim jutarnjim satima više puta udarila po glavi i po tijelu medicinsku sestru sandalama i tako remetila javni red i mir
 Marko Todorov/Cropix

Zagrebačka umirovljenica Marija Č. (87) kažnjena je sa 300 kuna jer je istukla sandalom medicinsku sestru nakon odrađenih laboratorijskih pretraga. Kazna je to koju je izrekao Prekršajni sud u Zagrebu zbog događaja od 17. kolovoza prošle godine u prostoru Doma zdravlja Zagreb Centar u Martićevoj ulici.

Umirovljenica je u ranim jutarnjim satima više puta udarila po glavi i po tijelu medicinsku sestru sandalama i tako remetila javni red i mir kršeći članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Sud ju je, pak, oslobodio plaćanja sudskih troškova.

Na prekršajni nalog PU zagrebačke umirovljenica je uložila prigovor pa je proveden sudski postupak na kojem se nije pojavljivala.

-Tog 18. kolovoza 2020. radila sam kao medicinska sestra u Domu zdravlja. Gospođa je inače pacijentica doktorice sa kojom radim i sjećam se da ju je to jutro doktorica poslala u ambulantu na vađenje krvi. Poslije nekog vremena, kolegice iz laboratorija su javile da imaju s njom problema jer da neće napustiti laboratorij. Otišla sam pokušati razriješiti situaciju, a po ulasku sam uočila gospođu kako sjedi na krevetu. Bile su i druge kolegice tamo i laborantice.

Lijepim riječima sam pokušavala objasniti da mora izaći iz laboratorija jer je velika gužva dok sam joj pokušavala obući sandale na noge jer ih je bila skinula. Ona to nije dopuštala pa me u jednom trenutku sa sandalama u rukama počela udarati po glavi i po tijelu. Bila sam šokirana i napustila sam laboratorij – prisjetila se medicinska sestra u sudnici koja je o svemu obavijestila nadležne službe te pozvala policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 15:10