NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Umirovljenik (72) pokušao ubiti djecu, a supruzi prijetio smrći: Dobio je 2 godine i četiri mjeseca zatvora!

Muškarac je prije nepunih godinu dana izazivanjem eksplozije pokušao ubiti vlastitu djecu

Ilustrativna fotografija

 Vanesa Pandzic/Cropix

Koprivnički 72-godišnji umirovljenik nepravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Varaždinu na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog četiri kaznena djela na štetu članova najužega kruga obitelji.

Točnije, vremešni je muškarac prije nepunih godinu dana izazivanjem eksplozije pokušao ubiti vlastitu djecu, a ujedno je počinio i nasilje u obitelji te supruzi prijetio smrću. Na presudu je varaždinsko tužiteljstvo podnijelo žalbu smatrajući da je jedinstvena kazna premala, odnosno kako "izrečene pojedinačne kazne zatvora za svako kazneno djelo, niti jedinstvena kazna zatvora, nisu adekvatne težini počinjenih kaznenih djela".

U navedenom slučaju, varaždinski tužitelji podignuli su optužnicu protiv 72-godišnjaka krajem travnja ove godine. Optužnica ga je teretila da je od prosinca 2021. do veljače 2022. godine na području Koprivnice, u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao, fizički napadao i tjerao iz kuće svoju 69-godišnju suprugu te joj u dva navrata prijetio da će ju ubiti.

A onda je je 9. veljače 2022., s ciljem da usmrti svoju kćer i sina, nožem prerezao crijevo plinske boce i uzeo upaljač s namjerom da plamenom izazove eksploziju plina koji je počeo istjecati u sobu. Pravodobnom reakcijom sin mu je udarcem uspio izbiti upaljač iz ruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:05