JAKO GLASNA MOLITVA

Umirovljenik osuđen jer je u 3 ujutro ispred Vinogradske urlao protiv pobačaja: ‘Bože, pomozi im!‘

Riječ je o akciji kojom se diljem Hrvatske uoči Uskrsa 40 dana moli ispred bolnica kako bi se trudnice odvratilo od pobačaja

Članovi udruge ‘40 dana za život‘ molitvom ispred KB Sestre Milosrdnice u Vinogradskoj prosvjeduju protiv pobačaja/Arhivska fotografija

 Dragan Matic/Cropix

Hrvatski umirovljenik (72) proglašen je krivim i osuđen jer je oko 3 ujutro glasno molio ispred bolnice, javlja Danica.hr.

Prema presudi donesenoj ovih dana, on je lani u travnju oko 3.30 sati na Vinogradskoj cesti u Zagrebu molio i glasno vikao, čime je remetio javni red i mir građana.

“Bože pomozi! Bože pomozi i policajcima! Ja sam se ovdje došao moliti na glas da me svi čuju, pa tako i Bog! Zašto ste vi ovdje došli? Tko vas je zvao! Želim znati tko vas je zvao”, vikao je Mladen u sitne jutarnje sate ispred bolnice u Vinogradskoj.

Mladen je policiji rekao kako je “glasno molio Boga ispred crkve Sestre milosrdnice u to vrijeme u doba korizme zajedno s članovima mladih katolika, i to danonoćno u razdoblju od 40 dana“.

Inače, riječ je o katoličkoj korizmenoj akciji kojom se diljem Hrvatske uoči Uskrsa 40 dana moli ispred bolnica kako bi se trudnice odvratilo od pobačaja.

“Bili smo za tu priliku prijavljeni kod policije. A Boga se ne moli glasno iz nekog luksuza, nego iz potrebe da se nađe spas od zla”, branio se pred policijom, kako stoji u njihovoj prijavi.

Kako se nije odazivao na sudska ročišta, sutkinja ga je osudila u odsutnosti. Kažnjen je s 20 eura te mora platiti 15 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i Mladen se na nju može žaliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:45