MAKINACIJE S PARCELOM

Umirovljenik s Paga krivotvorio dokumente i prisvojio si milijun eura vrijedno zemljište

Poduzetni 71-godišnji umirovljenik koristio je krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime nepostojećeg stranog državljanina

Ilustrativna fotografija, policija

Više zemljišnih parcela na otoku Pagu odlučio si je prisvojiti 71-godišnji umirovljenik, a svoj obol u makinacijama su mu dali pomagači stari 65 i 53 godine. I uspjelo im je to, no na njihovu nesreću u slučaj se u konačnici umiješao i USKOK koji je utvrdio da se trojac povezao u zajedničko djelovanje te sastavljanjem i sudjelovanjem u sastavljanju lažnih ugovora i ovjera javnih bilježnika o kupoprodaji doslovno oteo zemlju koja je pripadala sad već pokojnoj osobi. Nevjerodostojnu dokumentaciju su na kraju predali nadležnom zemljišnoknjižnom odjelu na temelju koje je prenesen upis vlasništva.

Zadarski krim policajci su u suradnji s kolegama s Paga te zagrebačkim kriminalistima proveli istraživanje te otkrili da su se s ciljem stjecanja imovinske koristi, tijekom 2019. povezali u zajedničko djelovanje. Osmislili su plan, napravili krivotvorenu dokumentaciju o kupoprodaji zemljišnih parcela na Pagu vrijednih milijun eura te se na osnovu toga u veljači 2021. poduzetni 71-godišnji umirovljenik upisao kao vlasnik prenijevši upis vlasništva s preminule vlasnice na sebe. Pritom je koristio krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime nepostojećeg stranog državljanina. Ekipu se sumnjiči za prijevare i krivotvorenja isprava i to u sastavu zločinačkog udruženja.

Inače, sva trojica su već neko vrijeme iza zatvorskih rešetaka - dvojica od njih već neko vrijeme služe zatvorske kazne zbog ranijih grijeha s druge strane zakona, a treći trenutno boravi u istražnom zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:55