SKANDAL U SL.BRODU

UMRLA JE BEBA, DJECA SU ZLOSTAVLJANA Šestero radnika iz Centra za socijalnu skrb je odgovorno

 CROPIX

SLAVONSKI BROD - Šestero djelatnika slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb dobilo je upozorenja na radne obveze s mogućnošću dobivanja otkaza zbog propusta koje je početkom mjeseca u njihovu radu utvrdila inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih, rekla je danas ravnateljica Centra Slavica Nikšić nakon sjednice Upravnog vijeća te ustanove.

Dodala je kako svi djelatnici imaju osam dana za očitovanje o utvrđenim propustima. Podsjećajući kako rok za provođenje svih mjera iz nalaza inspekcije istječe sljedeći tjedan, Nikšić je kazala i kako će kompletno izvješće o poduzetim mjerama uskoro stići i na adresu resornoga ministarstva.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poslalo je početkom mjeseca inspekciju u brodski Centar radi utvrđivanja okolnosti teškog zanemarivanja djece u dvjema brodskim obiteljima koje su bile u njihovu tretmanu. Sve je dospjelo u javnost nakon što je krajem prosinca 2012. u brodsku bolnicu dovezena mrtva tromjesečna beba iz jedne od obitelji te potom otkriveni i drugi detalji zlostavljanja i zanemarivanja.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić, koja je na dužnost stupila prije tri mjeseca, tvrdi kako većina stručnih djelatnika Centra savjesno i odgovorno obavlja svoj posao.

"Konkretno u ova dva slučaja utvrđeni su propusta i mislim da smo svi spremni snositi i posljedice", dodala je. Potvrdila je i da se odgovornošću djelatnika u ta dva slučaja bavi i policija i odvjetništvo pa su šestero zaposlenika i ona kao ravnateljica bili pozvani na obavijesne razgovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2022 12:59