UHIĆEN 41-GODIŠNJAK

Unajmio automobile pa ih odvezao u Srbiju i prestao se javljati rent-a-car tvrtki

Riječ je o automobilima VW Passat i Renault Scenic

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

U dva navrata 41-godišnji muškarac u Zagrebu je unajmio osobne automobile, VW Passat i Renault Scenic, ali umjesto da ih vrati rent-a-car tvrtki u dogovoreno vrijeme, odvezao ih je u Srbiju. Sada ga je policija uhitila i osumnjičila za kazneno djelo utaje.

Sumnja se da je početkom srpnja 2022. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi od trgovačkog društva u Zagrebu unajmio osobni automobil Volkswagen Passat daruvarskih registarskih oznaka.

Osumnjičeni je uredno s iznajmljivačem sklopio ugovor o najmu vozila te je podmirio najamninu za prvotni dogovoreni vremenski period, a zatim je telefonskim putem zatražio produženje najma nakon čega je prekinuo svu komunikaciju s iznajmljivačem, dok vozilo nije vratio u njegov posjed već ga je protupravno zadržao za sebe", izvijestila je PU zagrebačka.

Nakon desetak dana odradio je još jedan takav "posao". Od druge zagrebačke tvrtke za najam vozila unajmio je osobni automobil marke Renault Scenic, vodeći se, navodi policija, s istim ciljem ostvarivanjem nepripadajuće imovinske koristi.

"Započeo je korištenje osobnog automobila s izričitim uputama iznajmljivača da vozilo ne smije napustiti prostor Europske unije. Osumnjičeni je zanemario sve upute iznajmljivača te se vozilom uputio u Republiku Srbiju odbijajući bilo kakvu komunikaciju, a po isteku dogovorenog roka najma, vozilo nije vratio već ga je protupravno zadržao za sebe. Automobil je u konačnici pronađen u Republici Srbiji te ga je iznajmljivač preuzeo. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 155 000 kuna", istaknula je policija dodajući da je osumnjičenik prepraćen pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 20:59