NESREĆA NA CRESU

Upravljao ‘vlakićem‘ bez registracije: Njemica (62) ispala iz prikolice i teško se ozlijedila

U vozilu je bilo četvero njemačkih turista, a 62-godišnjakinja je zbog vožnje neprilagođene uvjetima na cesti ispala iz vozila
Ilustracija
 Huber Images/Profimedia

Njemačka državljanka (62) teško je ozlijeđena kad je u Belom na otoku Cresu ispala iz prikolice priključene za traktor kojim je, kao neregistriranim turističkim vlakićem, upravljao 38-godišnjak ne prilagodivši vožnju uvjetima na cesti, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Kako su danas izvijestili iz policije, nesreća se dogodila prije dva dana, kada je po lokalnoj cesti Beli - kamp Brajdi 38-godišnjak vozio traktor s priključnim vozilom. U vozilu je bilo četvero njemačkih turista, a 62-godišnjakinja je zbog vožnje neprilagođene uvjetima na cesti, po kamenju i neravnim površinama, ispala iz vozila te se ozlijedila.

Prevezena je u riječku bolnicu, u kojoj su joj dijagnosticirane teške ozljede.

Očevidom je utvrđeno da je "vlakić" bez tehničkog pregleda, neregistriran i bez obveznog osiguranja, a 38-godišnjak ga je samoinicijativno prenamijenio - od traktora s priključnim vozilom u tzv. turistički vlakić.

Vozač je kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće te je prekršajno kažnjen u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama i Zakonom o obveznim osiguranjima u prometu.

Obavijest o tome da nije imao ni odobrenje za obavljanje djelatnosti prijevoza osoba proslijeđena je u mjerodavnu jedinicu lokalne samouprave, priopćili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2022 22:50