SLUČAJ PRASIĆI

URNEBES NA SUĐENJU BIVŠEM NAČELNIKU PP DALJ 'Ne piši mu kaznu, on daje meso za proslave!'

Osim odojcima, Sak se Marinoviću i daljskim policajcima odužio i sa 15 kg junetine za čobanac, što je sve poslije pojedeno na zabavi PP Dalj
 Arhiva/CROPIX

OSIJEK - Detalji bizarne priče s elementima crne humoreske, gdje su u naslovnim ulogama policajci s jedne, odnosno prometni prekrši-telji s druge strane izneseni su u srijedu u nastavku suđenja bivšem načelniku Policijske postaje Dalj Mariju Marinoviću i njegovim kolegama. Riječ je o slučaju koji se može nazvati “slučaj prasići” budući da su dva odojka označena kao dio mita koji je, prema USKOK-ovoj optužnici, Marinović primio od Krešimira Saka za sređivanje kazne za brzu vožnju.

Osim odojcima, Sak se Marinoviću i daljskim policajcima odužio i sa 15 kg junetine za čobanac, što je sve poslije pojedeno na zabavi PP Dalj, a gosti su im bili i njihovi kolege policajci iz Bača u susjednoj Srbiji. No priča o tome kako su prasići i junetina došli na trpezu iznesena je na suđenju u srijedu kad su se preslušavali audiozapisi koje je USKOK snimio tijekom akcije prisluškivanja Marinovića.

Radnja počinje krajem lipnja prošle godine, kada Sak prvi put naziva Marinovića i žali mu se da ga je jedan policajac zaustavio zbog brze vožnje te ga moli da pokuša srediti da mu se ne napiše kazna. Bio je neradni dan. Marinović je zvao šefa smjene i preko njega poručio prometnom policajcu da ne piše ništa.

- Dujko je zaustavio jednoga. Neka mu ne piše ništa. Trebat će nam kad bude trebalo prasetine i voletine... Vi samo javite Dujku - rekao je Marinović šefu smjene, a nedugo zatim “problem” je riješen. Sak je ostao bez kazne.

A onda je 17. listopada prošle godine Marinović nazvao Saka i rekao mu da za četiri dana imaju zabavu i da bi im trebala “dva prasića i 15 kila junetine za čobanac”. Nakon tri dana krenulo se u realizaciju dovoza odojaka i junetine iz Osijeka i Dalja, za što je bio zadužen daljski policajac Željko Sadlek, koji je službenim policijskim kombijem pošao u Osijek, gdje se trebao naći sa Sakom i preuzeti meso. No, Sadlek, koji je prema Sakovim tvrdnjama “bio namazan ko avion”, pri preuzimanju mesa policijskim kombijem udara u Sakov BMW terenac. Oba su automobila tada ogrebana, ali je policijski bio više oštećen. Meso je ipak stiglo do Dalja, a zabava je sutradan održana.

Transkript razgovora načelnika s policajcima

20. 10. 2011.

18:00 Nakon što je Sadlek preuzeo meso, Sak zove Marinovića

Sak: J.... ti sve, dis našo ovoga. Pa, lega, ogrebo mi auto. Namazan je ko avion, ide parkirat i udari mi auto. Pijan je ko zvijer.

Marinović: Jaoooo. Ubiću se, majke mi, ako se neću ubiti. Ne mogu vjerovati. Imat će ti se javiti i da ti to riješi, inače ću ga poslati na stegu.

20. 10. 2011.

18:06 Marinović zove jednog daljskog policajca i obavještava ga o problemu

Marinović: Onaj kreten Sadlek. On mene stvarno hoće otjerati na robiju. Prvo se napio, a onda je čovjeku koji nam je donirao prasiće ogrebao BMW terenac. Pijan je ko demon.

Policjac: Jao, jao, jao...

Marinović: Otišo je, pitaj Boga di je. Zovem vas da ga negdje dočekate, ne smije u postaju doći takav. Ne javlja mi se na telefon... Već su mi zbog njega prigovarali, napio se za Dan postaje i pričao švicarski...

Marinović dobiva Sadleka:

Marinović: Što si to napravio? Udario si čovjeku auto, ogrebao ga. Pijan si...

Sadlek: Nisam ga udario, može on pričati što hoće. Hik. Ja nisam pijan i nisam ga udario.

Nakon što su preuzeli meso, policajci su se dalje dogovarali kako će riješiti problem sa Sadlekom. Dogovoreno je da se učini službena zabilješka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:05