PODMIĆIVANJE

Uskok istražuje policajca zbog 1000 kuna mita koje je primio od prijevoznika

Uskok sumnja da je 61-godišnji zaposlenik obrta za prijevoz na benzinskoj postaji u Jastrebarskom podmitio 55-godišnjeg policajca
Zgrada Državnog odvjetništva, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta
 Zeljko Puhovski/Cropix

Uskok je, na temelju prijave zagrebačke policije, pokrenuo istragu protiv 55-godišnjeg policajca osumnjičenog da je od 61-godišnjaka primio 1000 kuna mita.

Uskok sumnja da je 61-godišnji zaposlenik obrta za prijevoz 16. siječnja na benzinskoj postaji u Jastrebarskom podmitio 55-godišnjeg voditelja Odjela prometne i policijske tehnike Policijske uprave zagrebačke koji je bio zadužen za koordinaciju i nadzor premještanja vozila u štićenom prostoru policije u Jastrebarskom te sačinjavanje službenog izvješća.

Premještanje vozila, precizirao je Uskok, dogovorilo je Ministarstvo unutarnjih poslova s jednim trgovačkim društvom uz paušalnu naknadu za utovar, istovar i prijevoz vozila u trajanju od dva dana. Prijevoznik je policajcu dao mito kako bi mu u izvješću prikazao veći obim obavljenog posla i obrtu za prijevoz omogućio punu isplatu ugovorene naknade za izvođenje radova.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a rješenjem načelnika PU zagrebačke policajac je udaljen iz službe zbog sumnje u težu povredu službene dužnosti te će se protiv njega pokrenuti i disciplinski postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:49