REAKCIJA NA NIZ ISTUPA

Uskok se oglasio o bujici Mamićevih teških optužbi: ‘Kreću novi, dodatni izvidi, tražimo i međunarodnu pomoć‘

‘U međuvremenu je ispitan veći broj osoba u svojstvu građana te je upućeno 13 dodatnih zahtjeva za prikupljanje potrebnih podataka‘, navodi Uskok
Zdravko Mamić
 Josko Ponos/Cropix

Nakon što je Vrhovni sud u najvećem dijelu potvrdio osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića prema kojoj obojica moraju u zatvor, Zdravko Mamić je u nizu svojih javnih istupa i objava na Facebooku iznio bujicu teških optužbi na račun hrvatskog pravosuđa i konkretnih sudaca, ponajprije onih u Osijeku, ali i predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse. Uslijedilo je to i nakon što je objavio da je Uskoku još u listopadu prošle godine dostavio USB stick s, kako tvrdi, inkriminirajućim dokazima o sucima.

Uskok je tada kratkim priopćenjem potvrdio da je USB stick zaprimio te da je pokrenuo izvide, a u ponedjeljak se Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala oglasio novim priopćenjem u kojem navodi da "vezano za postupanje povodom izjava pravomoćno osuđenog Zdravka Mamića, zbog velikog interesa javnosti (...) žurno i intenzivno nastavlja s provođenjem izvida".

- Naime, zbog novih izjava i podataka koje Zdravko Mamić svakodnevno iznosi i objavljuje u medijima i na društvenim mrežama potrebno je provoditi nove, dodatne izvide, ustvrdili su u Uskoku.

- U međuvremenu je ispitan veći broj osoba u svojstvu građana te je upućeno 13 dodatnih zahtjeva za prikupljanje potrebnih podataka. Također, USKOK je uputio još jednu zamolnicu za međunarodnu pravnu pomoć, zaključuje se u Uskokovom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2021 00:01