IVAN BULJ

Uskoro izlazi na slobodu: Ubojica Anđele Bešlić zatražio novo suđenje

Splitski sud početkom 2022. već je odbio Buljev zahtjev za obnovom postupka, i to kao neosnovan

Ivan Bulj

 Duje Klarić/Cropix/

Ivan Bulj, koji je već gotovo pa izdržao kaznu od 22 godine zatvora zbog ubojstva Anđele Bešlić, ponovno je od splitskog Županijskog suda tražio obnovu postupka. Sud mu je odbacio zahtjev kao nedopušten. Bulj ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu, piše Dalmatinski portal.

Splitski sud početkom 2022. već je odbio Buljev zahtjev za obnovom postupka, i to kao neosnovan. Naime, za obnovu postupka okrivljenik treba priložiti neke nove činjenice i dokaze koji do tada nisu bili poznati, ali se moraju odnositi upravo na kazneni postupak u kojem je osuđen.

A Bulj je tražio i ovog puta obnovu postupka uz obrazloženje da je njegov rođak Pave Bulj oslobođen nakon što je on osuđen te da je njegov iskaz kao svjedoka u tom predmetu zapravo njegova obrana koja je novi dokaz, a nije izveden na glavnoj raspravi u postupku u kojem je osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora.

Sve ovo je Bulj i ranije isticao kao razloge za obnovu postupka, argumentirajući da bi to dovelo u pitanje pravilnost osuđujuće presude, što sud nije prihvatio.

‘Budući da osuđenik Ivan Bulj ne iznosi nikakve nove dokaze, već samo komentare koji se odnose na drugi postupak u kojem on nije bio stranka, vijeće nalazi da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za obnovom kaznenog postupka‘, stoji u rješenju kojim je Bulju odbačen zahtjev, piše Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:43