TRAGEDIJA

Usred noći brutalno pretučen, nije se probudio iz kome. Očajna majka: ‘Htio je spriječiti sukob‘

Nadam se da će pravda biti zadovoljena iako mi nikakva kazna neće vratiti sina, kaže majka preminulog Domagoja
 Facebook

Punih sedam dana liječnici u KBC-u Osijek borili su se za život 18-godišnjeg Domagoja R. koji je pod okriljem noći brutalno pretučen u Virovitici. Iz kome se nije budio, a njegovo srce prestalo je kucati osmog dana hospitalizacije u virovitičkoj bolnici, kamo je prebačen u ponedjeljak.

Tragično preminuli tinejdžer, inače pripadnik DVD-a Dugo Selo Lukačko, posljednji je put uveseljavao brojne prijatelje kobne večeri tijekom izlaska, da bi se pet minuta poslije ponoći 25. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana dogodio užas. Udarce koji su se pokazali kobnima i zbog kojih je u padu Domagoj udario glavom o pločnik zadao mu je, prema sumnjama policije, 23-godišnji Antun Dj. iz Koreničana.

Cijeli obračun snimile su i nadzorne kamere, a svemu je prethodio, kažu svjedoci, okršaj 23-godišnjaka s jednom djevojkom pa se u tu prepirku umiješalo još nekoliko osoba, među kojima i nesretni Domagoj. Razdvajanje je pošlo po zlu pa su na mjesto događaja promptno stigli Hitna pomoć i policija. Iako brzo, za Domagoja prekasno.

Fatalna ozljeda glave

- Sva se tresem od šoka koji sam doživjela kad su me nazvali iz bolnice da mi kažu da mi je sin umro. Prebačen je u virovitičku bolnicu jer je osječka bila prepuna covid bolesnika pa nam je i korona dodatno onemogućavala da ga svaki dan obilazimo, držimo za ruku, da zna da nije sam. Znate, istodobno sam ljuta i ogorčena i pitam se kako netko nekome samo tako ugasi život. Od prvih trenutaka kad smo doznali za premlaćivanje, i to ne od policije već od sinovljevih prijatelja, kao da smo pred nekim zidom. Te noći i poziva ću se sjećati dok god sam živa.

Odjurili smo na Hitnu u Viroviticu. Doktor mi je rekao da je Domi već spremljen za transport u Osijek, da nije dobro, da je životno ugrožen. U Osijeku je hitno operiran. Imao je veliku ozljedu na desnom dijelu glave, napukla mu je lubanja, stvorio mu se ugrušak koji su maknuli i odstranili dio kosti.

Međutim, mozak je previše oticao. I rekli su mi da se pripremimo na najgore jer da se mora dogoditi čudo da se probudi - kaže za Jutarnji list neutješna majka 18-godišnjeg Domagoja dok organizira sprovod i pokušava s ostatkom obitelji izdržati nemjerljivi gubitak. Dok je Domagoj bio u osječkoj bolnici, roditelji su ga, unatoč koroni, uspjeli par puta vidjeti. Nikakve molitve nisu pomogle da se taj uzorni 18-godišnjak, omiljen u virovitičkom kraju, probudi iz kome.

Domagojeva majka pokušala je doznati što se dogodilo kobne večeri. Kruže različite priče, no jedna se najčešće spominje - da je Domagoj pokušao razdvojiti osobe koje su se šaketale i naguravale, a sve je uslijedilo nakon što je, po zatvaranju kafića u ponoć, osumnjičeni navodno maltretirao jednu 31-godišnjakinju.

Tučnjava više osoba

- U policiju smo išli doznati istinu jer oni nisu dolazili k nama. Spominjalo se da je taj dečko koji je udario moga sina u ruci imao bokser jer teško da bi od jednog udarca u glavu mogao toliko nastradati, ali se na snimkama ne vidi da u trenutku udarca taj mladić išta ima u ruci, pa to možda i nije točno. Rečeno mi je i da je Domagoj pokušavao spriječiti sukob nakon što je upozorio te dečke da se stvari tako ne rješavaju. Nijema sam pred svime što nas je snašlo. Nadam se da će pravda biti zadovoljena iako znam da mi nikakva kazna ne može vratiti sina - zaključila je majka preminulog tinejdžera kojoj se obitelj uhićenog mladića nije obratila.

Nakon incidenta policija je na mjestu sukoba provela očevid. Složili su mozaik i utvrdili da je tijekom tučnjave više osoba 23-godišnjak ušao u verbalni sukob sa 18-godišnjakom i udario ga u glavu pa je tinejdžer pao i zadobio teške ozljede. Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici, koje je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, dopunit će prijavu i prekvalicirati djelo s obzirom na smrtni ishod. Vijest o Domagojevoj smrti osumnjičeni je dočekao u bjelovarskom pritvoru, gdje će ostati do daljnjega.

Kolege vatrogasci: Domagoj je bio uzoran i marljiv

Oproštaj Vatrogasna zajednica Općine Lukač dirljivo se oprostila od Domagoja, člana DVD-a Dugo Selo Lukačko. Ističu da je bio uzoran i marljiv član vatrogasne mladeži od 2017.

"Iako je s nama bio kratko, ostavio je velik i neizbrisiv trag. Na nepravedan i bolan način ostali smo bez vrijednog člana, dobrog prijatelja i dragog mladića. Domagoj, zauvijek ćeš biti u našim mislima i molitvama. Čuvali te anđeli."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:07