STRAVIČNA NESREĆA

Utvrđen uzrok tragedije kod Otočca: Vozač kamiona pod čijim kotačima je poginulo dijete vozio je prebrzo

Kako stoji u priopćenju vozač je osumnjičen da je 22. ožujka u 12 sati na lokalnoj cesti u Podumu izazvao prometnu nesreću

Ilustracija, policijsko vozilo

 Srdjan Vrancic/Cropix

Vozač kamiona pod čijim kotačima je u utorak kod Otočca poginulo šetogodišnje dijete odgovarat će kazneno za tu nesreću i to zbog neprilagođene brzine, izvijestila je u petak policija iz Gospića.

Iz priopćenja se doznaje da je dijete pretrčavalo cestu, ali da se u trenutku stradavanja uopće nije nalazilo na cesti.

Kako stoji u priopćenju vozač je osumnjičen da je 22. ožujka u 12 sati na lokalnoj cesti u Podumu izazvao prometnu nesreću jer "nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti tako da vozilo može pravodobno zaustaviti".

Stoga je prilikom kočenja zbog izbjegavanja djeteta koje je pretrčavalo cestu skrenuo udesno van kolnika i vozilom udario dijete koje je uslijed zadobivenih ozljeda preminulo na mjestu nesreće.

Policija je kroz kriminalističko istraživanje utvrdila "osnovu sumnje da je kršeći odredbe o brzini Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu".

U ranijem je priopćenju policija izvijestila javnost da vozač kamiona tvrtke Komunalac iz Otočca nije bio pod utjecajem alkohola.

Smrtno je stradao dječak rođen 2016. godine, a ne djevojčica kako se izvještavalo u prvim vijestima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:40