TUČNJAVA U SITNIM SATIMA

UŽAS ISPRED NOĆNOG KLUBA U CENTRU SPLITA Redar teško ozlijedio gosta iz Nizozemske; nedavno je na istom mjestu pretučena i 20-godišnja Splićanka

 
Ilustracija
 Hanza media

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda gostu Nizozemcu u sitnim satima s petka na subotu prijavljen je 31-godišnji redar ugostiteljskog objekta u centru Splita. Iz istog noćnog kluba je prije tri mjeseca s frakturama lica izašla 20-godišnjakinja iz Splita nakon susreta s bivšim boksačkim prvakom, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, u subotu oko 2.45 sati ispred ugostiteljskog objekta došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je jedna osoba teško ozlijeđena. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su dvojica nizozemskih državljana od 36 i 34 godine, zbog neprimjerenog ponašanja, udaljeni iz ugostiteljskog objekta.

Dvojac nije namjeravao otići u miru već su ispred kluba razbijali boce i nasilno pokušali ući u klub, nakon čega su se sukobili s 31-godišnjim redarom. Pri tom je lakše ozlijeđen 36-godišnjak, dok je 34-godišnjak zadobio težu ozljedu noge, puknuće ligamenta.

Po provedenom kriminalističkom istraživanju protiv 31-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Dvojica nizozemskih državljana sankcionirana su zbog remećenja javnog reda i mira.

Isti klub je već polovicom srpnja ove godine zbog teškog ozljeđivanja gošće došao na stranice Crne kronike. Tada je uhićen Toni Višić (29), bivši boksački prvak koji se sam predao policiji nakon što je u javnost izašla informacija kako je on glavni osumnjičeni za teško ozljeđivanje 20-godišnje Splićanke. Incident se dogodio u noći s četvrtka na petak, u rano jutro u predvorju noćnog kluba.

Djevojka je s teškim ozljedama glave, višestrukim prijelomima lica hitno operirana u splitskoj bolnici. Nad Višićem je tada određen istražni zatvor, a u svojoj obrani je izjavio kako je djevojka napala njega šipkom.

Teško ozlijeđena djevojka je izjavila kako joj tada nitko od osoblja kluba nije priskočio u pomoć, a na snimkama video nadzora se to nije moglo provjeriti. Naime, kako je tada glasilo objašnjenje, kamere služe samo za nadzor u realnom vremenu te ništa ne ostaje zabilježeno na snimkama.

Još više prijepora je bilo oko informacije je li Toni Višić u klubu bio u svojstvu redara. Službeno, Toni Višić nije zaposlenik ni kluba ni službe koja održava red u navedenom klubu. Neslužbeno je priča ponešto drugačija, navodno je tu noć bio u klubu jer je radio za jednu od grupacija koje bi trebale održavati red i mir u popularnom splitskom okupljalištu paralelno sa službeno angažiranim zaštitarima, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:00